Matematik

Funktion

10. maj 2021 af Glov1e - Niveau: B-niveau

Hvordan kan man opskrive en funktion, ud fra

- halveringstid på 2,5 døgn. 

- 25 mg


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. maj 2021 af PeterValberg

Når halveringskonstanten er nævnt, så er der tale om en
aftagende eksponentialfunktion efter modellen:

f(x)=b\cdot a^x

hvor 0 < a < 1

Halveringskonstanten beregnes som:

T_{0,5}=\frac{\log(0,5)}{\log(a)}

benyt det til at bestemme værdien for a

b må være de 25 mg, der er nævnt.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
10. maj 2021 af Glov1e

Men bliver det så til (-)

Vedhæftet fil:svar.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2021 af AMelev

#0 Væn dig til at lægge et billede af opgaven op, så vi ikke behøver at gætte.


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. maj 2021 af PeterValberg

Du kan glemt, at det skal være ln(a)

T_{0,5}=\frac{\log(0,5)}{{\color{Red} \log}(a)}=\frac{\ln(0,5)}{{\color{Red} \ln}(a)}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.