Matematik

Sammensatte funktioner

13. maj 2021 af lauhan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der en der kan forklare mig de her opgaver, jeg sidder og træner lidt matematik og kan ikke finde ud af de her. 

Mange Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2021 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. maj 2021 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit vedhæftede billede, det gør det lidt nemmere at hjælpe

Det havde en anden lektiehjælper (ringstedLC) så allerede gjort,
mens jeg sad og skrev ovenstående (gennemstregede) tekst efter 1-finger systemet... ;-)
Man skal være hurtig på tasterne i dette forum, .... jeg skulle altså have taget det
maskinskrivningskursus, da jeg gik i folkeskole for >40 år siden .... XD

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2021 af PeterValberg

2.D1.3

bestem først, hvad f(1) er lig med (vha. tabellen)
bestem dernæst hvad g(denne værdi) er lig med ...

g(f(1))=g(0)=2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. maj 2021 af mathon

                 \small \begin{array}{llllll} \textbf{2.D1.3}\\&& g(f(1))=g(0)\\\\\\ \textbf{2.D1.4}\\&& f\left ( g(x) \right )=\left (x+1 \right )^2=x^2+2x+1\\\\\\ \textbf{2.D1.5}\\&& f(x)=\ln(x)\\\\&& g(x)=2x+4 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. maj 2021 af AMelev

2.D1.3 Aflæs f(1) i f-tabellen og derefter g(resultatet) i g-tabellen

2.D1.3 f(...) = (....)2. Indsæt g(x) og reducér. FS side 7 (15)

2.D1.4 h(x) = f(g(x): x → g(x) = y → f(y) 
h(x) = ln(2x + 4): x → 2x + 4 = y → ln(y)


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. maj 2021 af ringstedLC

2.D1.3: I tabellen tv. findes f(1). Denne værdi er så x-værdien i tabellen th.

2.D1.4: g(x) lægger "1" til xf(x) kvadrerer x = g(x):

\begin{align*} g(x)=x+1\;&,\;f(x)=x^2 \\ f\bigl(g(x)\bigr) &= \bigl(x+1\bigr)^2 \end{align*}

2.D1.5: Kom med et bud!


Svar #7
15. maj 2021 af lauhan (Slettet)

Men er den første så 3(f(1)?


Svar #8
15. maj 2021 af lauhan (Slettet)

men skal man decideret tegne den eller er det nok med en andengradsligning ?

og tusind tak for de gode svar


Svar #9
15. maj 2021 af lauhan (Slettet)

Forstår opgaverne nu, forstår bare ikke om jeg skal tegfne den i hånden og hvordan man gør det, da jeg i forvejen ikke kan finde ud af hvordan jeg skal tegne et andengradspolynomium i hånden uden hjælpemidler


Brugbart svar (0)

Svar #10
15. maj 2021 af AMelev

#7 Nej! Jf. # 4: f(1) = 0 iflg. f-tabellen, så g(f(1)) = g(0) = 2 iflg. g-tabellen.

#8 Du skal tegne grafen, som er en parabel. Iflg. #4 er f(x) = ( x + 1)2 = 1·x2 + 2x +1, så a = 1 og har altså grenene opad.

#9 Se din formelsamling side 16.
Bestem toppunkt, nulpunkt(er) samt nogle andre støttepunkter. Afsæt punkterne i et koordinatsystem og tegn en blød kurve gennem dem.
 


Skriv et svar til: Sammensatte funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.