Matematik

Fordoblingskonstant og ekstra funktionsværdi

15. maj 2021 af Bundawindii - Niveau: B-niveau

Hej, kan ikke gennemskue denne sikkert simple opgave:

Benyt fordoblingskonstanten til at finde en ekstra funktionsværdi

f(3) = 17 og T2 = 13

Jeg er med på, at jeg skal finde a og b, så jeg får en forskrift og at jeg har punktet (3,17) i forvejen. Jeg er også med på, at hvis jeg finder et punkt mere kan jeg regne a ud og det ved jeg også godt, hvordan jeg gør. Men jeg kan ikke gennemskue, hvad det er jeg skal gøre, når jeg kender T2 (fordoblingskonstanten) i forvejen? Det forvirrer mig lidt, da jeg indtil nu har skullet finde T2 og ikke omvendt.

mvh 


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. maj 2021 af mathon

                   \small \begin{array}{llllll} && f(x+X_2)=2\cdot f(x)\\\\&& f(16)=f(3+13)=2\cdot f(3)=2\cdot 17=34 \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. maj 2021 af ringstedLC

Du skal bruge, at du her kender T2:

\begin{align*} f(3)=17&\wedge T_2=13 \\ f\bigl(3+T_2\bigr) &= 2\cdot f(3) \end{align*}


Svar #3
15. maj 2021 af Bundawindii

Tusind tak :) Den formel kunne jeg ikke selv finde frem til, så kæmpe hjælp

mvh


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. maj 2021 af ringstedLC

Den skal du ikke lede efter. Det er en konsekvens af definitionen på fordoblingskonstanten.


Svar #5
15. maj 2021 af Bundawindii

Ok, men alligevel ikke noget jeg kunne frem til selv. Så tak


Skriv et svar til: Fordoblingskonstant og ekstra funktionsværdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.