Kemi

Kemi opgave

17. maj 2021 af MVDP - Niveau: B-niveau

Hejsa, jeg sidder med et problem med den her opgave.

Nogen der kunne hjælpe? Mange tak på forhånd;)

Vedhæftet fil: Opgavesæt 4 (2).pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2021 af Moderatoren

Skriv hvilket problem, som du har. 

Det er sjældent bare at se løsningerne hjælper.


Svar #2
17. maj 2021 af MVDP

Det er generelt hvordan man finder frem til resultatet. Det er heller ikke bare kun et facit jeg leder efter. Sætter pris på udregninger

Tak


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. maj 2021 af Moderatoren

Gør sådan til hver opgave:

Beskriv så præcist som muligt hvad du har problemer med. Gør rede for hvad du ved, og hvad du ikke ved. På den måde undgår du, at lektiehjælperen bruger tid på at forklare ting, som du i forvejen er bekendt med. Dette illustrerer også, at du har tænkt over opgaven, hvilket ofte giver hurtigere og bedre svar.


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. maj 2021 af Moderatoren

Så opret en ny tråd til hver opgave hvor du beskriver det så præcist som muligt.


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. maj 2021 af mathon

\begin{array}{lllllllllll} \small \textbf{a)}\\&& \large K_c=\frac{\left [ NH_3 \right ]^2}{\left [ N_2 \right ]\cdot \left [ H_2 \right ]^3}=\frac{\left (0.070\;M \right )^2}{\left ( 0.6\;M \right )\cdot \left ( 0.2\;M \right )^3}=1.02\;M^{-2}\\\\ \small \textbf{b)} \\& \textup{totaltryk:}\\&&\large p_{total}=\frac{n\cdot R\cdot T}{V}=\frac{\left ( 5.7\;mol \right )\cdot \left ( 0.083145\;\frac{bar \cdot L}{mol \cdot K} \right )\cdot ((273.15+400)\;K)}{10\;L}=31.90\;bar \\\\& \textup{partialtryk:}\\&& p_{N_2}=\frac{3}{5.70}\cdot \left (31.90\;bar \right )=16.79\;bar\\\\&& p_{H_2}=\frac{2}{5.70}\cdot \left (31.90\;bar \right )=11.19\; bar\\\\&& p_{NH_3}=\frac{0.70}{5.70}\cdot \left (31.90\;bar \right )=3.92\;bar\\\\ \small \textbf{c)}\\&& \large K_p=\frac{\left ( 3.92\;bar \right )^2}{\left ( 16.79\;bar \right )\cdot \left (11.19\;bar \right )^3}=6.53\cdot 10^{-4}\;bar^{-2}\\\\ \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. maj 2021 af mathon

\begin{array}{lllllll} \small \textbf{d)}\\& \textup{mol-tal} &\textup{ og koncentrations-tal er identiske}\\\\&& \large \frac{x^2}{\left ( 0.10-x \right )\cdot \left (0.30-3x \right )^3}=1.02\quad 0<x<0.10\\\\&& x=0.027548\\\\&& n_{N_2}=\left (0.10-0.028 \right )\;mol&=&0.072\;mol\\\\&& n_{H_2}=\left (0.30-3\cdot 0.028 \right )\;mol&=&0.216\;mol\\\\&& n_{NH_3}=&=&0.028\;mol\\\\ \small \textbf{e)}\\&& \large p_{total}=\frac{(0.316\;mol)\cdot \left ( 0.083145\;\frac{bar\cdot L}{mol\cdot K} \right )\cdot ((273.15+400)\;K)}{1\;L}&=&17.69\;bar \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. maj 2021 af mathon

\begin{array}{llllll} \small \textbf{Opgave 5.9}\\& \textbf{a)}\\&& \large pH=\frac{1}{2}\cdot \left ( pK_s-\log(c_s/M) \right )=\frac{1}{2}\cdot \left ( 9.25-\log(10^{-2}) \right )=\\\\&& \frac{1}{2}\cdot \left ( 9.25+2 \right )=5.6\\\\& \small \textbf{b)}\\\\&& n_{N{H_4}^{\! +}}=\left ( 0.050\;L \right )\cdot \left ( 0.0100\;\frac{mol}{L} \right )=0.00050\;mol\\\\&& n_{OH^{\, -}}=\left ( 0.025\;L \right )\cdot \left (0.0100\;\frac{mol}{L} \right )=0.00025\;mol\\\\&& \left [ N{H_4} ^+\right ]=\frac{0.00025\;mol}{0.075\;L}=0.003333\;M\\\\&& pH=\frac{1}{2}\cdot \left ( 9.25-\log(0.003333) \right )=5.9\\\\& \small \textbf{c)}\\&& \large pH=9.25+\log\left (\frac{x}{0.001-x} \right )=8.75\quad 0<x<0.001\\\\&& x=0.00024\;\;(mol)\\\\&& V_{NaOH}\cdot \left ( 0.0100\;\frac{mol}{L} \right )=0.00024\;mol\\\\&& V_{NaOH}=\frac{0.00024\;mol}{0.0100\;\frac{mol}{L}}=0.024\;L=24.0\;mL \end{array}


Skriv et svar til: Kemi opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.