Biologi

Søger en forklaring til organisk og uorganisk

03. juni 2021 af Signebruun03 - Niveau: 8. klasse

Hej

Jeg har brug for hjælp. Jeg har lidt svært ved at forstå hvad organisk og uorganisk er. Måske en der kan give en skriftligforklaring her?

Vh

Signe 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2021 af mandland

Organisk er ting der indeholder carbon, hydrogen, oxyge, flour og noget femte, mens uorganisk er alt der ikke indeholder d.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. juni 2021 af ringstedLC

Organiske stoffer dannes af organismer (dyr, planter) ved at sammenføje uorganiske stoffer. Og de nedbrydes igen til uorganiske stoffer af dyr og planter.

Eksempel; fotosyntesen i planter, hvor vand og CO2 (uorg. stoffer) ved hjælp af sollys danner glukose (org. stof) som så bruges til plantens vækst. Når planten dør, nedbrydes den til vand og CO2.


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. juni 2021 af Eksperimentalfysikeren

I kemi omtaler man stoffer som organiske, hvis de indeholder kulstof, undtagen karbiderne og kulsyre og dens salte. CO2 betragtes her som kulsyreanhydrid, altså kulsyre, hvor man har fjernet noget vand.

Oprindelig opdelte man efter om stofferne dannedes i organismer eller ved andre kemiske processer. Det opgav man, da det lykkedes at fremstille urinstof og senere andre stoffer ved metoder, der ellers hørte ind under den uorganiske kemi.


Svar #4
05. juni 2021 af Signebruun03

Tusind tak:)

Skriv et svar til: Søger en forklaring til organisk og uorganisk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.