Matematik

beregn højde

16. juni 2021 af sæbee - Niveau: 8. klasse

Hej alle, jeg er ny her inde, så håber at i kan hjælpe mig!

Okay jeg sidder med en herre svær opgave, og har spurgt om hjælp alle vegne, men dem jeg spørger kan heller ikke svaret... Den lyder sådan her:

Tre beholdere rummer hver 1 liter. (1 liter = 1000 cm3)
Beregn højden i hver af de tre beholdere.

Figur A har en diameter på 5 cm, B 10 cm og C 20 cm

Hvad hedder den formel som jeg skal bruge? HJÆÆÆÆÆÆLP


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2021 af PeterValberg

Jeg tænker, at der er tale om en cylinder, når diameteren nævnes.
Du beregner rumfanget af en cylinder som:

V=\pi\cdot r^2\cdot h

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. juni 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textup{Du har:}\\& h\cdot \frac{\pi}{4}\cdot d^2=V\\ \textup{og dermed:}\\& h=\frac{V}{\frac{\pi}{4}\cdot d^2}\\\\& h=\frac{1000\;cm^3}{\frac{\pi}{4}\cdot d^2}\\\\& h=\frac{1000\;cm^3}{0.25\cdot \pi}\cdot \left \{ \frac{1}{(5\;cm)^2},\frac{1}{(10\;cm)^2} ,\frac{1}{(20\;cm)^2}\right \} =\left \{ 50.93\;cm,12.73\;cm,3.18\;cm \right \}\end{array}


Svar #3
16. juni 2021 af sæbee

hvordan kan jeg finde højden hvis jeg skal bruge højden til at beregne det?


Svar #4
16. juni 2021 af sæbee

#1

Jeg tænker, at der er tale om en cylinder, når diameteren nævnes.
Du beregner rumfanget af en cylinder som:

V=\pi\cdot r^2\cdot h


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. juni 2021 af OliverHviid

Du skal isolere højden i formlen, og så indsætte de kendte værdier for at udregne h.


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. juni 2021 af StoreNord

\\V=\pi\cdot r^2\cdot h \Rightarrow \\ h=\frac{V}{\pi*r^{2}}


Skriv et svar til: beregn højde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.