Matematik

Matematik

14. august 2021 af Valentin455 - Niveau: B-niveau
Hej nogle der kan løse den her for mig?

F(x)=2x^3-x^2+3x
Bestem f’(x)

Brugbart svar (2)

Svar #1
14. august 2021 af SauIGoodman

Nej, du skal jo kunne løse den selv. Jeg går ud fra, at du har fået givet f(x) og ikke F(x).


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. august 2021 af Jones2929

f(x) = 2x^3-x^2+3x

Du skal bruge regel 122 til 2x^3. og så FS 133 til x^2. Som det sidste skal du bruge FS 127 til 3x. 

f(x) = 2x^3-x^2+3x -> f'(x) = (2x^3)' - (x^2)'+ (3x)' = ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. august 2021 af janhaa

#0 Hej nogle der kan løse den her for mig?

F(x)=2x^3-x^2+3x
Bestem f’(x)


f '(x)=6x^2-2x+3


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. august 2021 af ringstedLC

#0: Forudsat at opgaven er afskrevet korrekt:

\begin{align*} F(x) &= 2x^3-x^2+3x \\ F'(x)=f(x) &= \bigl(2x^3\bigr)'-\bigl(x^2\bigr)'+\bigl(3x\bigr)' \\ F''(x)=f'(x) &= \Bigl(\bigl(2x^3\bigr)'\Bigr)'-\Bigl(\bigl(x^2\bigr)'\Bigr)'+\Bigl(\bigl(3x\bigr)'\Bigr)' \\ f'(x) &= \bigl(2x^3\bigr)''-\bigl(x^2\bigr)''+\bigl(3x\bigr)'' \end{align*}

Vedhæft et godt billede af dine opgaver for at undgå stavefejl og andre mangler.


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. august 2021 af Eksperimentalfysikeren

#3 er ikke rigtig. Der skal differentieresto gange som det er gjort i f.eks.#4


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.