Fysik

Kinetisk energi - hvordan beregner jeg kinetisk energi, når hastigheden (v) er ubekendt?

24. august 2021 af angool - Niveau: C-niveau

Hej, jeg sidder lidt fast i en opgave.

Den lyder: En bold tabes fra højden 1m over jorden og vejer 500g.

b) Beregn den kinetiske energi ved 0.5m. Formlen for kinetisk energi er Ekin = 1/2 * m * v^2. Men hvordan beregner jeg kinetisk energi, når jeg ikke kender hastigheden?

Tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. august 2021 af peter lind

Du kan bruge energibevarelse  E = m*g*h + ½mv2 = konstant


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. august 2021 af SuneChr

Energibevarelsessætningen:
                  Ekin + Epot  er konstant
    (I)    Epot 1 m over jorden =  ...         ∧         Ekin 1 m over jorden = 0
   (II)    Epot 1/2 m over jorden = ...       ∧         Ekin 1/2 m over jorden = ...
Summen af (II) = (I)


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. august 2021 af mathon

 eller noteret
                        Konstant mekanisk energi kræver, at 

                                           ΔEkin = -ΔEpot

                           \small \begin{array}{llllll} \Delta E_{kin}=-m\cdot g\cdot \left ( h-H \right )\\\\ E_{kin}-0=-(0.500\;kg)\cdot \left (9.82\;\frac{N}{kg} \right )\cdot \left ( \left (\frac{1}{2}\;m \right )-\left (1\;m \right )\right ) \end{array}


Svar #4
26. august 2021 af angool

Tusind tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Kinetisk energi - hvordan beregner jeg kinetisk energi, når hastigheden (v) er ubekendt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.