Matematik

Vis, at rektanglets højde udtrykt ved rektanglets bredde er givet ved

25. august 2021 af hej12399 - Niveau: A-niveau

Et kaninbur er bygget op ad en mur, således at burets gavl har form som en retvinklet

trekant (se figur). I gavlen skal der udskæres en rektangulær åbning som vist på figuren

Rektanglets højde betegnes h , og rektanglets bredde betegnes b. Alle mål er i dm. 

Vis, at rektanglets højde udtrykt ved rektanglets bredde er givet ved: h=6-3/4b

Burets højde er 6 dm. 

Er der nogle der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2021 af mathon

\small \begin{array}{lllll}\small \textup{Ved brug af ensvinklede}\\ \textup{trekanter haves:}\\& \large \frac{h}{6}=\frac{8-b}{8}\\\\& h=\frac{6}{8}\cdot \left ( 8-b \right )\\\\& h=\frac{3}{4}\cdot \left ( 8-b \right )\\\\& h=6-\frac{3}{4}b \end{array}


Svar #2
25. august 2021 af hej12399

Er der en formel til dette udtryk, man kan sige man har benyttet?


Svar #3
25. august 2021 af hej12399

Og hvordan er du gået fra udtryk 1 til 2


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. august 2021 af ringstedLC

#2: Ja, og den lærer man vistnok i Folkeskolen.

#3: Se forskellen mellem venstresiderne af linje 1 og 2 og indse hvad der nødvendigvis må være gjort. Gør så det på højresiden af linje 1 og omskriv eventuelt dit resultat.


Skriv et svar til: Vis, at rektanglets højde udtrykt ved rektanglets bredde er givet ved

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.