Kemi

Hjælp til at finde formel

25. august 2021 af Toffie1 - Niveau: B-niveau

Hvilke formel kan jeg gøre brug af for at løse opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2021 af StoreNord

Google is your friend.


Svar #2
25. august 2021 af Toffie1

Kan ikke finde noget på google. 

Forresten, hvis du ikke har et fornuftig svar, så svar ikke på mit spg. 

Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. august 2021 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll} \small\textbf{a)}\\& \textup{stofm\ae ngder:}\\&& n_{H_2}=\frac{1.43\;g}{2.016\;\frac{g}{mol}}&=&0.709\;mol\\\\&& n_{N_2}=\frac{5.72\;g}{28.014\;\frac{g}{mol}}&=&0.204\;mol\\\\&& n_{CO_2}=\frac{20.2\;g}{44.009\;\frac{g}{mol}}&=&0.459\;mol\\\\&& \textup{sum}\;\;n_o&=&1.372\;mol\\\\\\& \textup{aktuelle stofm\ae ngde-}\\& \textup{koncentrationer:}\\&& \left [ H_2 \right ]=\frac{0.709\;mol}{10.0\;L}&=&0.0709\;M\\\\&& \left [ N_2 \right ]=\frac{0.204\;mol}{10.0\;L}&=&0.0204\;M\\\\&& \left [ CO_2 \right ]=\frac{0.459\;mol}{10.0\;L}&=&0.0459\;M\\\\&& \textup{sum}\;\;c_o&=&0.1372\;M \\\\\\& \textup{stofm\ae ngdebr\o ker:}\\&& \large \frac{n_{H_2} }{n_o}&=&\frac{0.709}{1.372}\\\\&& \frac{n_{N_2} }{n_o}&=&\frac{0.709}{1.372}\\\\&& \frac{n_{CO_2} }{n_o}&=&\frac{0.709}{1.372} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. august 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \small\textbf{b)}\\& \textup{totaltryk:}\\&& p_o=c_o\cdot R\cdot T= (0.1372\;\frac{mol}{L})\cdot \left ( 0.083145\;\frac{bar\cdot L}{mol\cdot K} \right )\cdot \left ( (273.15+20)\;K \right )&=&3.34\;bar\\\\& \textup{partialtryk:}\\&& p_{H_2}=\frac{n_{H_2}}{n_o}\cdot p_o=\frac{0.709}{1.372}\cdot \left ( 3.34\;bar \right )&=&1.73\;bar\\\\&& p_{N_2}=\frac{n_{N_2}}{n_o}\cdot p_o=\frac{0.204}{1.372}\cdot \left ( 3.34\;bar \right )&=&0.50\;bar\\\\&& p_{CO_2}=\frac{n_{CO_2}}{n_o}\cdot p_o=\frac{0.459}{1.372}\cdot \left ( 3.34\;bar \right )&=&1.12\;bar\\\\&& \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. august 2021 af mathon

korrektion af tastefejl

\small \begin{array}{llllll} \small\textbf{a)}\\& \textup{stofm\ae ngdebr\o ker:}\\&& \large \frac{n_{H_2} }{n_o}&=&\frac{0.709}{1.372}\\\\&& \frac{n_{N_2} }{n_o}&=&\frac{0.204}{1.372}\\\\&& \frac{n_{CO_2} }{n_o}&=&\frac{0.459}{1.372} \end{array}


Skriv et svar til: Hjælp til at finde formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.