Fysik

Beregn den største fart, flyet må have lige før landing

26. august 2021 af olange - Niveau: B-niveau

Hej,

jeg har en fysikopgave som jeg ikke kan få løst. Jeg har prøvet at søge svar, men dem jeg kunne finde er alle fra over 10 år siden, og ærligt talt svære at forstå.

Opgaven:
Et fly med massen 2.30*103 kg skal lande på dækket af et hangarskib. Landingsbanens længde er 180m. Af hensyn til piloten må accelerationen højst være 5*g, hvor g er tyngdeaccelerationen. Vi regner med, at accelerationen under hele opbremsningen har denne værdi.


a) Beregn bremsekraftens størrelse.
der brugte jeg F = m*a og fik -112.93 kN

b) Beregn det arbejde, bremsekraften udfører under landingen.
Der brugte jeg A=F*s og fik -20327,4 kN m

c) Beregn den største fart, flyet må have lige før landingen
Det er den del jeg ikke kan finde et svar på


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. august 2021 af mathon

                 \small \begin{array}{llllll} \Delta E_{kin }=A\\\\ 0-E_{kin}=-20327.4\;kJ\\\\ E_{kin}=20329.4\;kJ\\\\ \frac{1}{2}\cdot m\cdot {v_{max}}^2=20327.4\cdot 10^3\;kg\cdot \frac{m^2}{s^2}\\\\ v_{max}=\sqrt{\frac{2\cdot \left (20327.4\cdot 10^3\;kg\cdot \frac{m^2}{s^2} \right )}{2.30\cdot 10^3\;kg}} \end{array}


Skriv et svar til: Beregn den største fart, flyet må have lige før landing

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.