Matematik

Hvor mange kasser kan der højst være i traileren? (Flyttekasseri trailer)

10. september 2021 af Mat3matik (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Hvor mange kasser kan der højst være i traileren?

 hvordan kan familien placere flyttekasserne i traileren. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2021 af Eksperimentalfysikeren

Start med at regne ud, hvor mange lag, der kan være.

Regn så ud, hvor mange flyttekasser, der kan være i længden, hvis de anbringes på langs og hvis de anbringes på tværs. Prøv også at dele gulvarealet op i et område, hvor kasserne er på langs og et andet, hvor de er  på tværs.

Du kan evt. klippe papirstykker ud i størrelsesforholdet 1:10, og så prøve forskellige kombinationer. Det er  en rigtig god metode.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. september 2021 af ringstedLC

Det er division #for viderekomne".

Undersøg om et af kassens mål går et helt antal gange op i et trailerens mål. Hvis det gør det, fyldes traileren med kasser på den led. Hvis det ikke gør det, fyld da traileren op så divisionsresten er mindst mulig (giver mindst spildplads). Prøv eventuelt flere måder at pakke kasserne.


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2021 af SuneChr

Når der spørges om, hvor mange kasser der højst kan være i traileren, vil det ikke være forkert at sige:

\left [ \frac{260\cdot 185\cdot 155}{70\cdot 40\cdot 40} \right ]    hvor [  ]  betyder den hele del af ...
Antallet af de reelt pakkede kasser vil efter al sandsynlighed blive noget mindre.


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. september 2021 af SuneChr

Er der skørt porcelaine iblandt indholdet i en eller flere af kasserne, er det ikke hensigtsmæssigt at
placere pågældende kasser på højkant. Man må antage, at alt er pakket så forsvarligt, at placeringen
frit kan vælges.


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. september 2021 af SuneChr

F.eks. kan trailerens længste side udnyttes fuldt ud:
       2·70 + 3·40 = 260


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. september 2021 af StoreNord

#4
Nåh ja. Så kunne man da også reducere  kassernes højde i det aller-øverste lag. Man skal bare køre ordentligt.


Brugbart svar (2)

Svar #7
12. september 2021 af Soeffi

#0. Der er i teorien plads til (260·185·155)/(40·40·70) kasser = 66,6 kasser.

Nemt forslag:  Fire lag i højden hvor alle kasser ligger på tværs set fra bagenden. I hvert lag er der 6 kasser i dybden og 2 i bredden. I alt antal kasser: 4·6·2 = 48 kasser.

Et bedre forslag: En kasse på tværs i fire lag og seks kasser i dybden. Ved siden af disse: to rækker med kasser på højkant i to lag og ligeledes seks kasser i dybden. Oven på de to lag der står på højkant: Et enkelt lag med en kasse på tværs og seks kasser i dybden. I alt antal kasser: 9·6 = 54.
Se evt. tegningerne nedenfor.

Vedhæftet fil:kasser.png

Brugbart svar (0)

Svar #8
12. september 2021 af Eksperimentalfysikeren

#3 er forkert. Det ville betyde, at nogle af kasserne skal skæres over.

Det er ikke nogen god idé at tillade kasser, der står på enden, da de er delvis åbne i oversiden.

Derfor vil antallet i højden være:

n_{h} = \left \lfloor \frac{185cm}{40cm} \right \rfloor

1) Anbringes alle kasserne på tværs, kan der være 2 rækker á 6 kasser med 20cm spild i enden og 15cm spild i siden. Det giver 12 kasser pr lag.

2) Anbringes alle kasserne på langs, kan der bære 3 rækker á 3 kasser med 50cm spild i enden og 35cm spild i siden. Spildet i enden kan reduseres ved at der tilføjes to kasser på tværs. så der ialt er 11 kasser pr lag.

Mulighed 2 giver flest kasser.


Brugbart svar (1)

Svar #9
19. januar 2022 af Soeffi

#7. Et endnu bedre forslag: Seks kasser liggende på tværs i fire lag (rød=24). Ved siden af disse: to gange to kasser på langs i fire lag (grøn=16). Efter disse: tre gange to kasser på højkant i to lag og oven på disse: tre kasser på tværst i et lag (blå=15).
I alt antal kasser: 24+16+15 = 55. (Se nedenfor)...

Vedhæftet fil:flyttekasser2.png

Skriv et svar til: Hvor mange kasser kan der højst være i traileren? (Flyttekasseri trailer)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.