Kemi

Stofmængde beregning

21. september 2021 af Kedde3 - Niveau: B-niveau

Hey har fået dette spørgsmål som jeg har lagt nedenunder.

Er ikke helt sikke på om jeg bare skal finde stofmængden og gange produkterne med det. 

Vedhæftet fil: stofmængde beregning.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2021 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. september 2021 af janhaa

bruk: M=m/n

n = m/M


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. september 2021 af janhaa

no, you need balancing the reaction

n(C4H8S) = 0,0672 mol

 n(CO2) = 0,2688 mol

n(H2O) = 0,2688 mol

n(SO2) = 0,0672 mol

m(CO2) = M*n = 11,8,3 g

m(H2O) = 4,84 g

m(SO2) = 4,31 g


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. september 2021 af janhaa

C_4H_8S+7O_2 => 4CO_2+SO_2+4H_2O


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. september 2021 af mathon

Udfyld:

          \small \small \begin{array}{|l|c|c|c|c|c|c|c|c|c|}\hline&&&&&&&&&\\ &C_4H_8S&+&7\,O_2&\rightarrow &4\,CO_2&+&4\,H_2O&+&SO_2\\&&&&&&&&&\\\hline&&&&&&&&&\\ \textup{masse/g}&5.92&&&&&&&&\\&&&&&&&&&\\\hline&&&&&&&&&\\ \textup{molmasse}/\frac{g}{mol}&88.17&&31.998&&44.01&&18.015&&64.066\\&&&&&&&&&\\\hline&&&&&&&&&\\\textup{antal mol}&&&&&&&&&\\&&&&&&&&&\\\hline&&&&&&&&&\\\textup{koefficienter}&1&&7&&4&&4&&1\\&&&&&&&&&\\\hline \end{array}


Skriv et svar til: Stofmængde beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.