Kemi

Hjælp til opgave - HASTER!

23. september 2021 af linnea10 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej. Jeg kan simplelthen ikke finde ud af denne opgave D:! Har vedhæftet billedet til hele opgaveformuleringen.

a.) Fik jeg 2.96 * 10^16

b.) Fik jeg 8861 kJ/mol

Det er spørgsmål c) jeg har brug for hjælp til.

Nemlig: Beregn endvidere bølgelængde for elektromagnetisk stråling, som lige netop kan ionisere Li(2+)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2021 af mathon


Svar #2
23. september 2021 af linnea10

Hej, hvordan kommer jeg frem til opgave c i denne 


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2021 af janhaa

#2

Hej, hvordan kommer jeg frem til opgave c i denne 


E=hf\\ \\c=\lambda f


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. september 2021 af janhaa

\lambda=\frac{hc}{E}


Svar #5
23. september 2021 af linnea10

Kan det passe at svaret så er 2.24 * 10^-29 :) 


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. september 2021 af janhaa

#5

Kan det passe at svaret så er 2.24 * 10^-29 :) 

ja, men er liten bølgelengde da...


Svar #7
23. september 2021 af linnea10

Er der en begrundelse for lille bølgelængde? Og er enheden m/mol? 


Brugbart svar (1)

Svar #8
23. september 2021 af mathon

                   \small \begin{array}{llllll} \textbf{a)}\\&& K=\quad 1.6655\cdot 10^{16}\;Hz\\\\\\ \textbf{b)}\\&& E_{ionisering}^{{\textup{\, 1 mol }Li^{2+}}}=N_{A}\cdot h\cdot \nu=N_{A}\cdot h\cdot K\cdot \frac{3}{4}\\\\&& E_{ionisering}^{\textup{\, 1 mol }Li^{2+}}=N_{A}\cdot h\cdot \nu=\\\\&&\left (6.02214\cdot 10^{23}\;\frac{1}{mol} \right )\cdot \left (6.62607\cdot 10^{-34}\;J\cdot s \right )\cdot \left (1.6655\cdot 10^{16}\;\frac{1}{s} \right )\cdot \frac{3}{4}=\\\\&& 6.64586\cdot 10^6\;\frac{J}{mol}=6.65\cdot 10^3\;\frac{kJ}{mol}\\\\&& {E_{ionisering}}^{Li^{2+}}=1.10357\cdot 10^{-17}\;J=68.8795\;eV \\\\\\ \textbf{c)}\\&& E_{foton}\cdot \lambda =1239.84\;eV\cdot nm\\\\&& \lambda =\frac{1239.84\;eV\cdot nm}{68.8795\;eV}=18.00\;nm \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #9
23. september 2021 af mathon

                    \small \small \small \begin{array}{llllll} \textbf{b)}\\&& E_{ionisering}^{{\textup{\, 1 mol }Li^{2+}}}=N_{A}\cdot h\cdot \nu=N_{A}\cdot h\cdot K\cdot \frac{3}{4}\\\\&& E_{ionisering}^{\textup{\, 1 mol }Li^{2+}}=N_{A}\cdot h\cdot \nu=\\\\&&\left (6.02214\cdot 10^{23}\;\frac{1}{mol} \right )\cdot \left (6.62607\cdot 10^{-34}\;J\cdot s \right )\cdot \left (1.6655\cdot 10^{16}\;\frac{1}{s} \right )\cdot \frac{3}{4}=\\\\&& 6.64586\cdot 10^6\;\frac{J}{mol}=6.65\cdot 10^3\;\frac{kJ}{mol}\\\\&& {E_{ionisering}}^{Li^{2+}}=1.10357\cdot 10^{-17}\;J=68.8795\;eV \\\\\\ \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #10
23. september 2021 af mathon

                    \small \begin{array}{llllll} \textbf{c)}\\&& E_{foton}\cdot \lambda =1239.84\;eV\cdot nm\\\\&& \lambda =\frac{1239.84\;eV\cdot nm}{68.8795\;eV}=18.00\;nm \end{array}


Svar #11
23. september 2021 af linnea10

Hej, mange tak for hjælpen! Kan dog bare ikke lige se hvordan du får beregnet opgave A. Altså konstanten :/


Svar #12
23. september 2021 af linnea10

I opgave B får jeg desuden 4.98 *10^6 ved beregning? Hvad gør jeg forkert-

Jeg siger også:

Na* h* K * 3/4


Brugbart svar (1)

Svar #13
23. september 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll}\textbf{korrektion:}\\&\textbf{a)}\\&&& \frac{c}{\lambda }=K\cdot \left [ \left ( \frac{1}{n_i} \right ) ^2-\left ( \frac{1}{n_j} \right ) ^2\right ]\\\\&&& K=\frac{c}{\lambda }\cdot \frac{1}{ \left [ \left ( \frac{1}{n_i} \right ) ^2-\left ( \frac{1}{n_j} \right ) ^2\right ]}\\\\&&& K=\frac{2.99792\cdot 10^{17}\;\frac{nm}{s}}{13.8\;nm}\cdot \frac{1}{1-\frac{1}{4}}\\\\&&& K=2.17241\cdot 10^{16}\:Hz\cdot \frac{4}{3}=2.89654\cdot 10^{16}\;Hz \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #14
23. september 2021 af mathon

    \small \begin{array}{llllll} \textbf{b)}\\&& E_{ionisering}^{{\textup{\, 1 mol }Li^{2+}}}=N_{A}\cdot h\cdot \nu=N_{A}\cdot h\cdot K\cdot \frac{3}{4}\\\\&& \\\\&&\left (6.02214\cdot 10^{23}\;\frac{1}{mol} \right )\cdot \left (6.62607\cdot 10^{-34}\;J\cdot s \right )\cdot \left (2.89654 \cdot 10^{16}\;\frac{1}{s} \right )\cdot \frac{3}{4}=\\\\&& 8.66857\cdot 10^6\;\frac{J}{mol}=8.67\cdot 10^3\;\frac{kJ}{mol}\\\\&& {E_{ionisering}}^{Li^{2+}}=1.43945\cdot 10^{-17}\;J=89.8434\;eV \\\\\\ \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #15
23. september 2021 af mathon

                    \small \small \begin{array}{llllll} \textbf{c)}\\&& E_{foton}\cdot \lambda =1239.84\;eV\cdot nm\\\\&& \lambda =\frac{1239.84\;eV\cdot nm}{89.8434\;eV}=13.8\;nm \end{array}


Svar #16
23. september 2021 af linnea10

Har bare lige et spg i c.), hvordan fås 1238.84 eV *nm ? :)


Brugbart svar (1)

Svar #17
23. september 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll}\small\textbf{detalje:}\\&& h\cdot c=1.98645\cdot 10^{-25}\;J\cdot m=1239.84\;eV\cdot nm \end{array}


Svar #18
23. september 2021 af linnea10

Mange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Hjælp til opgave - HASTER!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.