Matematik

andengradsligning og lineær funktion

04. oktober 2021 af Omaair - Niveau: B-niveau

Hej

Er der nogle der kan hjælpe med andengradsligningen og funktionen (se vedhæftet) ?

Vedhæftet fil: dasdasdasdas.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2021 af Moderatoren

Gør ligesom her:
https://www.studieportalen.dk/kompendier/matematik/formelsamling/andengradsligning

Beskriv herefter dine problemer med resten af opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2021 af mathon

                \small \begin{array}{lllll} \textup{stykkevis line-}\\ \textup{\ae r funktion:}\\& f(x)=\left\{\begin{array}{lll} -2x+8&\textup{for }&x\leq 3\\ \; \; \; \; \; \; \frac{2}{3}x&\textup{for }&x> 3 \end{array}\right. \end{array}


Svar #3
04. oktober 2021 af Omaair

x^2 + 3x - 40

a = 1      b = 3        c = -40

For at bestemme d skal man bruge formlen:
d = b^2 - 4ac

3^2 - 4*1*(-40)
9 - 160 = -151
Betyder det så at der er ingen løsning fordi d<0? er det rigtigt udført?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. oktober 2021 af mathon

          32 - 4*1*(-40)
          9 + 160 = 169 = 132


Svar #5
04. oktober 2021 af Omaair

Er det fordi minus og minus giver plus? Er det derfor fortegnet ændres?


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. oktober 2021 af mathon

 minus gange minus giver plus


Skriv et svar til: andengradsligning og lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.