Matematik

Der kastes en rød og en blå terning og øjentallene noteres. Gør rede for, at udfaldsrummet indeholder 36 udfald. Hændelsen A er A. summen af øjnene er 9. Skriv samtlige udfald i denne hændelse op. Hva

10. oktober 2021 af amalie3345 - Niveau: C-niveau

Der kastes en rød og en bla° terning og øjentallene noteres. Gør rede for, at udfaldsrummet indeholder 36 udfald. Hændelsen A er

A. summen af øjnene er 9.
Skriv samtlige udfald i denne hændelse op. Hvad bliver sa° P(A)? Samme spørgsma°l for hændelserne

de to terninger viser samme øjental

de to terninger viser tilsammen mindst 10 øjne.

har brug for hjælp med denne opgave helst med tekst til også


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. oktober 2021 af ringstedLC

#0: Nævneren i P(A) = 36 (de mulige udfald).

Sum (TblåTrød) = 9: Antallet af udfald, der opfylder dette, er de mulige udfald.

Tblå = Trød: Se på hele udfaldsrummet, hvor mange udfald, der opfylder det krav.

Sum (TblåTrød) ≥ 10: Antallet af udfald, der opfylder dette, er de mulige udfald.


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. oktober 2021 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Skriv et svar til: Der kastes en rød og en blå terning og øjentallene noteres. Gør rede for, at udfaldsrummet indeholder 36 udfald. Hændelsen A er A. summen af øjnene er 9. Skriv samtlige udfald i denne hændelse op. Hva

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.