Kemi

opgave 2 syre base beregninger hjælp

24. oktober 2021 af Sofia0294 - Niveau: B-niveau

Hej allesammen, er der nogle der kan hjælpe mig med denne opgave? har siddet og beregnet med forstår det ikke. Nogle der også kan sende formler på hvordan jeg beregner?

Tak på forhånd. 

Vedhæftet fil: opgave 2.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2021 af mathon

Du skal i hver delopgave først beregne overskuddet af enten H3O+ eller OH-. (Alle opgavens syrer og
                                                                                                                             baser er stærke)


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textup{(a)}\\& 25\;mL\; 0.1\;M\; HCl\textup{ donerer }&n_{H_3O^+}=\left ( 0.025\;L \right )\cdot \left ( 0.1\;\frac{mol}{L} \right )=0.0025\;mol\\\\& 25\;mL\; 0.1\;M\; HNO_3\textup{ donerer }&n_{H_3O^+}=\left ( 0.025\;L \right )\cdot \left ( 0.1\;\frac{mol}{L} \right )=0.0025\;mol\\\\& 50\;mL \textup{ syreblanding indeholder}&0.0050\;mol \; H_3O^+\\\\& H_3O^+\textup{-koncentrationen:}&\left [ H_3O^+ \right ]=\frac{0.0050\;mol}{0.050\;L}=0.1\;M\\\\& pH=-\log\left ( \left \{ 0.1\;M \right \} \right )=-\log\left ( 0.1 \right )=&1 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. oktober 2021 af mathon

\small \small \small \begin{array}{llllll} \textup{(b)}\\& 30\;mL\; 0.1\;M\; HCl\textup{ indeholder }&n_{H_3O^+}=\left ( 0030\;L \right )\cdot \left ( 0.1\;\frac{mol}{L} \right )=0.0030\;mol\\\\& 15\;mL\; 0.1\;M\; NaOH\textup{ indeholder }&n_{OH^-}=\left ( 0.015\;L \right )\cdot \left ( 0.1\;\frac{mol}{L} \right )=0.0015\;mol\\\\& 45\;mL \textup{ blanding indeholder}&(0.0030-0.0015)\;mol \; H_3O^+=0.0015\;mol\\\\& H_3O^+\textup{-koncentrationen:}&\left [ H_3O^+ \right ]=\frac{0.0015\;mol}{0.045\;L}=0.03333\;M\\\\& pH=-\log\left ( \left \{ 0.1\;M \right \} \right )=-\log\left ( 0.03333 \right )=&1.5 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. oktober 2021 af mathon

korrektion

\small \small \begin{array}{llllll} \textup{(b)}\\& 30\;mL\; 0.1\;M\; HCl\textup{ indeholder }&n_{H_3O^+}=\left ( 0030\;L \right )\cdot \left ( 0.1\;\frac{mol}{L} \right )=0.0030\;mol\\\\& 15\;mL\; 0.1\;M\; NaOH\textup{ indeholder }&n_{OH^-}=\left ( 0.015\;L \right )\cdot \left ( 0.1\;\frac{mol}{L} \right )=0.0015\;mol\\\\& 45\;mL \textup{ blanding indeholder}&(0.0030-0.0015)\;mol \; H_3O^+=0.0015\;mol\\\\& H_3O^+\textup{-koncentrationen:}&\left [ H_3O^+ \right ]=\frac{0.0015\;mol}{0.045\;L}=0.03333\;M\\\\& pH=-\log\left ( \left \{ 0.03333\;M \right \} \right )=-\log\left ( 0.03333 \right )=&1.5 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. oktober 2021 af mathon

\small \small \small \small \small \small \begin{array}{lll} \textup{(d)}\\& 20\;mL\; 0.2\;M\; H_2SO_4\textup{ indeholder }&n_{H_3O^+}=2\cdot \left ( 0.020\;L \right )\cdot \left ( 0.2\;\frac{mol}{L} \right )=0.0080\;mol\\\\& 50\;mL\; 0.1\;M\; NaOH\textup{ indeholder }&n_{OH^-}=\left ( 0.050\;L \right )\cdot \left ( 0.1\;\frac{mol}{L} \right )=0.0050\;mol\\\\& 70\;mL \textup{ blanding indeholder}&(0.0080-0.0050)\;mol \; H_3O^+=0.0030\;mol\\\\& H_3O^+\textup{-koncentrationen:}&\left [ H_3O^+ \right ]=\frac{0.0030\;mol}{0.070\;L}=0.042857\;M\\\\& pH=-\log\left ( \left \{ 0.042857\;M \right \} \right )=-\log\left ( 0.042857 \right )=\quad 1.4 \end{array}


Skriv et svar til: opgave 2 syre base beregninger hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.