Kemi

syre base, acorbinsyreopløsning

26. oktober 2021 af matematikhaha - Niveau: Universitet/Videregående

please hjælp med vedhæftede opgave. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. oktober 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textup{Da forskellen mellem} &pK_{s1}=4.2\textup{ og }pK_{s2}=11.6\\ \textup{er s\aa \ stor, kan ascorbin-}\\ \textup{syre med rimelighed be-}\\ \textup{regnes som monoprot:}\\& pH=\frac{1}{2}\cdot \left ( pK_s-\log(c_{s\; ny }) \right )\\\\& 4.2=\frac{1}{2}\cdot \left ( 4.2-\log(c_{s\; ny })\right)\\\\& 8.4= 4.2-\log(c_{s\; ny })\\\\& c_{s\; ny }=10^{4.2-8.4}\;M=6.30957\cdot 10^{-5}\;M\\\\ \textup{\ae ndring:}&\left ( 2.0\cdot 10^{-2}\;M \right )-\left ( 6.30957\cdot 10^{-5}\;M \right )=1.99369\cdot 10^{-2}\;\frac{mol}{1000\;mL}=\\\\& 1.99369\cdot 10^{-3}\;\frac{mol}{100\;mL}\\\\ \textup{\ae kvivalerende:}&V_{NaOH}\cdot \left ( 0.0100\;\frac{mol}{100\;mL} \right )=1.99369\cdot 10^{-3}\;mol\\\\& V_{NaOH}=\frac{1.99369\cdot 10^{-3}\;mol}{ 0.0100\;\frac{mol}{100\;mL}}=19.94\;mL \end{array}


Skriv et svar til: syre base, acorbinsyreopløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.