Kemi

Opskrivningen uden tilskuerion

03. november 2021 af Hans12333 - Niveau: B-niveau

Hej. her brug for hjælp:

Opskriv reaktionsligningen uden tilskuer ioner for opløsning af Al2(SO4)3 i vand.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2021 af mathon

                \small \begin{array}{llllll}&& 2\, Al^{\, 3+}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;12\,H_2O\,_{\textit{(l)}}\;\longrightarrow \;2\,\left [ Al(H_2O)_6 \right ]^{3+}\,_{\textit{(aq)}}\\\\ \textup{eller}\\\\&& Al^{\, 3+}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;6\,H_2O\,_{\textit{(l)}}\;\longrightarrow \;\left [ Al(H_2O)_6 \right ]^{3+}\,_{\textit{(aq)}} \end{array}


Svar #2
03. november 2021 af Hans12333

Hvad med:

Al2(SO4)3 (s)+H2O(l)↔2Al(aq)^(3+)+3SO4^(-2)(aq)


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. november 2021 af mathon

               \small \small \begin{array}{llllll} Al_2\left (SO_4 \right )_3\,_{\textit{(s)}}\;\longrightarrow \;2\,Al^{\, 3+}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;3\,\underset{\textup{tilskuerion}}{\underbrace{S{O_4}^{2-}}}\,_{\textit{(aq)}}\\\\\\ 2\, Al^{\, 3+}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;12\,H_2O\,_{\textit{(l)}}\;\longrightarrow \;2\,\left [ Al(H_2O)_6 \right ]^{3+}\,_{\textit{(aq)}}\\\\ \textup{eller}\\\\ Al^{\, 3+}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;6\,H_2O\,_{\textit{(l)}}\;\longrightarrow \;\left [ Al(H_2O)_6 \right ]^{3+}\,_{\textit{(aq)}} \end{array}


Skriv et svar til: Opskrivningen uden tilskuerion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.