Kemi

Beregn koncentration

17. november 2021 af Hans12333 - Niveau: B-niveau

Hej, har brug for hjælp: Beregn koncentrationen af chrom(III)nitrat ved at bruge din målte pH værdi for den vandige opløsning. 

Målt pH=3


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2021 af janhaa

Har du Ka/pKa for den svake syra?


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. november 2021 af janhaa

pH = 0,5(pKa - log([Cr3+])) = 0,5(3,18-log(Cr3+))=3

log(Cr3+) = -2,82

[Cr3+]= 1,51 mM


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2021 af mathon

 \small \begin{array}{lllll}&& \left [ Cr(H_2O)_6 \right ]^{3+}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;H_2O\,_{\textit{(l)}}\;\rightleftharpoons \;\left [ Cr(H_2O)_5OH \right ]^{2+}\;+\;H_3O^+\,_{\textit{(aq)}}\qquad \textup{svag syre}\\\\&& pH=\frac{1}{2}\cdot \left ( pK_s-\log\left ( c_s \right ) \right )\\\\&& 3=\frac{1}{2}\cdot \left ( 4-\log\left ( c_s \right ) \right )\\\\&& 6=4-\log\left ( c_s \right )\\\\&& \log\left ( c_s \right )=-2\\\\&& c_s=10^{-2}\;M=0.01\;M \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. november 2021 af janhaa


Skriv et svar til: Beregn koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.