Kemi

Hvad har jeg gjort forkert?

20. december 2021 af Lise123Lise - Niveau: A-niveau

Beregn deltaG° ved 25°C

AgCl --> Ag + Cl

deltaH = 105,6 kJ + (-167,2 kJ) - (-127,1 kJ) = 65,5 kJ

deltaS = 72,7 J/K + 56,5 J/K - 96,2 J/K = 34 J/K

DeltaD = 65,5 - 298 * 34 = -10066,5


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. december 2021 af Sveppalyf (Slettet)

ΔG = 65,5 kJ - 298K * 0,034 kJ/K = 55,4 kJ


Svar #2
20. december 2021 af Lise123Lise

har jeg udregnet de andre forkert? facit skal nemlig være -294 kJ


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. december 2021 af Sveppalyf (Slettet)


Svar #4
21. december 2021 af Lise123Lise

Altså også mine udregninger af deltaH og deltaS? for facit er lidt meget anderledes 


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. december 2021 af Sveppalyf (Slettet)

Du får den samme ΔH, ΔS og ΔG som de gør på den side jeg linkede til. Tabelværdierne ser også rigtige ud.

Enten er facit forkert, eller også er det en forkert reaktion vi regner på.


Skriv et svar til: Hvad har jeg gjort forkert?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.