Fysik

Tilførte energi

25. december 2021 af tyc00nnn - Niveau: C-niveau

Hej kan nogen hjælpe med nedenstående. Hvad med enheder?

Vedhæftet fil: Tilførte energi.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
25. december 2021 af peter lind

Brug E = m*c*Δt hvor E er energien, m er massen, c er varmefylden og Δt er temperaturstigningen.

Hvis du holder dig til standartsystemet får du automatisk  enheden for energien i Joule


Svar #2
25. december 2021 af tyc00nnn

Er det sådan her

Vedhæftet fil:Udregning.PNG

Svar #3
25. december 2021 af tyc00nnn

 Hvordan kan jeg få 4,18 kJ/kg·Co til J/kg·C?  Fandt ud af at det var 4182 J/kg*Co


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. december 2021 af ringstedLC

\begin{align*} \textup{kg}\cdot \frac{\textup{kJ}}{\textup{kg}\,\cdot \,^{\circ}\textup{C}}\cdot \,^{\circ}\textup{C} &= \textup{kJ} \qquad \textup{med}\;c_\textup{v}\;\textup{i kJ pr.\,kg pr.\,grad} \\ \textup{kg}\cdot \frac{\textup{J}}{\textup{kg}\,\cdot \,^{\circ}\textup{C}}\cdot \,^{\circ}\textup{C} &= \textup{J}\qquad \textup{med}\;c_\textup{v}\;\textup{i J pr.\,kg pr.\,grad} \\ \textup{kJ} &= 10^3\cdot \textup{J}\;,\;10^3=\textup{k,\,(kilo) er et pr\ae fix} \\ 4.182\,\textup{kJ} &= 10^3\cdot 4.182\,\textup{J}\\&=4182\,\textup{J} \end{align*}

Se præfixer i din FS.


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. december 2021 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. december 2021 af peter lind

Jeg har ikke regnet efter men det ser rigtigt ud.

Det er det samme. 4.18kJ = 4180J/kg Det er bare et spørgsmål om nøjagtighed.


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. december 2021 af ringstedLC

#3

 Hvordan kan jeg få 4,18 kJ/kg·Co til J/kg·C?  Fandt ud af at det var 4182 J/kg*Co

Skrives: ºC (grader, Celsius). 


Skriv et svar til: Tilførte energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.