Kemi

Find saltkoncentrationen

29. december 2021 af helpn - Niveau: C-niveau

Hej. Er der en der kan hjælpe mig med at besvare følgende spørgsmål:

På forhånd mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. december 2021 af mathon

Både sølvchlorid og sølvchromat er tungtopløselige.
I én og samme blanding af sølvioner, chloridioner og chromationer - hvor koncentrationen af chromationer er relativt lille - dannes først sølvchlorid, indtil der ikke er flere chloridioner. Derefter begynder dannelsen af sølvchromat, der danner brunrøde krystaller.

               \small \small \begin{array}{llllll} \textbf{a)}\\&& NaCl\,_{\textit{(aq)}}\;+\;AgNO_3\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;AgCl\,_{\textit{(s)}}\;+\;NaNO_3\,_{\textit{(aq)}}\\\\ \textbf{b)}\\&& n_{AgNO_3}=\left ( 2.37\;mL \right )\cdot \left ( 0.05\;\frac{mmol}{mL} \right )=0.1185\;mmol\\\\ \textbf{c)}\\&\textup{reaktions-}\\&\textup{forholdet:}\\&& NaCl:AgNO_3=1:1\\\\&& n_{NaCl}=n_{AgNO_3}=0.1185\;mmol\\\\ \textbf{d)}\\&\textup{saltkoncen-}\\& \textup{trationen:}\\&& c_{NaCl}=\frac{0.1185\;mmol}{5\;mL}=\frac{0.1185\;mol}{5\;L}=0.0237\;M \end{array}


Skriv et svar til: Find saltkoncentrationen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.