Kemi

Lidt forskellige spørgsmål

12. januar 2022 af Lise123Lise - Niveau: A-niveau

Hvordan bedømmer man at noget er en syre, en base, en amfolyt eller er den aprot i vandig opløsning fx CaO?

man har 98,65 g fast BaCO3 opløses i 500 ml 3 M salt syre under dannelse af CO2. Beregn massen af den uviklede CO2.
Hvordan finder man frem til at der til start er 0,500 mol BaCO3?

Hvad er et koordinationstal


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2022 af mathon

\begin{array}{llllll} n=\frac{m}{M}=\frac{98.65\;g}{197.34\;\frac{g}{mol}}=0.50\;mol \end{array}

Koordinationstal, i en kemisk forbindelse det antal nærmeste atomer, som et givent atom omgiver sig med. I komplekse forbindelser er koordinationstallet antallet af ligander.


Skriv et svar til: Lidt forskellige spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.