Matematik

Matematik

20. januar 2022 af Adl9 - Niveau: A-niveau

Spørg om akut hjælp, til denne nedestående (vedhæftede fil) opgave som jeg ikke kunne forstå, men har lavet opgave a det er bare b og c. TAK :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2022 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. januar 2022 af peter lind

b) Sæt x1 til et eller andet. sæt x2 = x1+1. beregn x2-x1

c)  beregn modellens værdi y1 for år 2018. Beregn dernæst 100(y1-30,30)/30,30


Svar #3
20. januar 2022 af Adl9

Forstår ikke rigtig

#2

b) Sæt x1 til et eller andet. sæt x2 = x1+1. beregn x2-x1

c)  beregn modellens værdi y1 for år 2018. Beregn dernæst 100(y1-30,30)/30,30

Forstår ikke rigtig


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. januar 2022 af peter lind

Foretag beregningerne. Så kan du forhåbentlig se af tallene hvad du får. Du kan også se på side i din formelsamling


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. januar 2022 af ringstedLC

b)

 \begin{align*} f(x_2)-f(x_1) &= \left (a\cdot x_2+b \right )-\left ( a\cdot x_1+b \right ) \\ &=a\cdot (x_2+b-x_1-b) \\ &=a\cdot (x_2-x_1) \\ \Rightarrow a &= \frac{f(x_2)-f(x_1)}{x_2-x_1}=\frac{\Delta f(x)}{x_2-x_1} \\\\ \textup{Pass.}(\textup{\aa r}_{\,0\,+\,1})-\textup{Pass.}(\textup{\aa r}_{\,0}) &= a\cdot (\textup{\aa r}_{\,0\,+\,1}-\textup{\aa r}_{\,0}) \\ \Rightarrow a &= \frac{\Delta \textup{Pass.}(\textup{\aa r})}{\textup{\aa r}} \end{align*}


Brugbart svar (1)

Svar #6
20. januar 2022 af ringstedLC

c)

\begin{align*} \textup{Forskel} &= \textup{Model}_{2018}-30.30 \\ &= a\cdot 8+b-30.30 \\ \textup{Forskel}_% &= \frac{\textup{Forskel}\cdot 100}{30.30}\,\% \end{align*}


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.