Matematik

Hjælp til brug af produktreglen

23. januar 2022 af Guleroden1 - Niveau: B-niveau

Hej, jeg sidder lige fast i at differentere denne her vha produktreglen. hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2022 af Eksperimentalfysikeren

Det sidste led kan du opfatte som en brøk, hvor nævneren er 1. Den forlænger du med nævneren fra første led. Så har du to brøker med samme nævner.


Svar #2
23. januar 2022 af Guleroden1

#1

Det sidste led kan du opfatte som en brøk, hvor nævneren er 1. Den forlænger du med nævneren fra første led. Så har du to brøker med samme nævner.

sådan her?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2022 af Eksperimentalfysikeren

Du har glemt at få den første brøk med. Derudover har du regnet galt.Der er et x for meget i tælleren af anden brøk. Derudover magler kvadratrod x i nævneren.


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. januar 2022 af ringstedLC

\begin{align*} \frac{24x+12}{2 \sqrt{x}}+\frac{24 \sqrt{x}}{1} &= \\ \frac{24x+12}{2 \sqrt{x}}+\frac{24 \sqrt{x}\cdot 2 \sqrt{x}}{2 \sqrt{x}} & \;{\color{Red} \neq }\;\frac{2 \sqrt{x}\cdot 24x\cdot \sqrt{x}}{2 \sqrt{x}} \\ \frac{24x+12}{2 \sqrt{x}}+\frac{24 \sqrt{x}\cdot 2 \sqrt{x}}{2 \sqrt{x}} &= \\ \frac{24x+12+48\sqrt{x}^{\;2}}{2 \sqrt{x}} &= \end{align*}

Brøker adderes ved at skaffe fællesnævner og lægge tællerne sammen.


Svar #5
24. januar 2022 af Guleroden1

Nu har jeg prøvet det, men er det korrekt? Har lige prøvet at løse den med CAS


Svar #6
24. januar 2022 af Guleroden1

#4

\begin{align*} \frac{24x+12}{2 \sqrt{x}}+\frac{24 \sqrt{x}}{1} &= \\ \frac{24x+12}{2 \sqrt{x}}+\frac{24 \sqrt{x}\cdot 2 \sqrt{x}}{2 \sqrt{x}} & \;{\color{Red} \neq }\;\frac{2 \sqrt{x}\cdot 24x\cdot \sqrt{x}}{2 \sqrt{x}} \\ \frac{24x+12}{2 \sqrt{x}}+\frac{24 \sqrt{x}\cdot 2 \sqrt{x}}{2 \sqrt{x}} &= \\ \frac{24x+12+48\sqrt{x}^{\;2}}{2 \sqrt{x}} &= \end{align*}

Brøker adderes ved at skaffe fællesnævner og lægge tællerne sammen.

s


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. januar 2022 af ringstedLC

 \begin{align*} \frac{24x+12}{2 \sqrt{x}}+\frac{24 \sqrt{x}\cdot 2 \sqrt{x}}{2 \sqrt{x}} &= \\ \frac{24x+12+48\sqrt{x}^{{\color{Red} \;2}}}{2 \sqrt{x}} &= \end{align*}

Hvis du retter fejlen får du det samme.


Skriv et svar til: Hjælp til brug af produktreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.