Matematik

Hjælp med opgave om vektor

30. januar 2022 af Hjælptilmatematik03 - Niveau: A-niveau

Hej Jeg er meget i tvivl og synes opgaverne nedenunder er rigtig svære. 

Er der nogen er jer som kunne være behjælpelig :) 

Jeg har vedhæftet opgaverne som en fil. 

Det vil virkelig være en stor hjælp med en forklaring på hvordan man sætter det op og regner det ud. 

Vedhæftet fil: Billede1.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2022 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. januar 2022 af ringstedLC

a) Formel (50)

b) Formel (53)


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. januar 2022 af ringstedLC

a)

\begin{align*} \vec{\,a}\cdot \vec{\,b} &= \binom{a_1}{a_2}\cdot \binom{b_1}{b_2} \\ &= \binom{1}{-2\cdot {\color{Red} 1}}\cdot \binom{5\cdot {\color{Red} 1}-1}{3} \\ \vec{\,a}\cdot \vec{\,b} &= \;?\end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. januar 2022 af ringstedLC

b)

\begin{align*} \vec{\,a} \perp \vec{\,b} \Leftrightarrow \vec{\,a}\cdot \vec{\,b} &= 0 \\ \binom{1}{-2\,t}\cdot \binom{5\,t-1}{3} &= 0 \\ 1\cdot (5\,t-1)+(-2)\cdot 3 &= 0 \\t &= \;? \end{align*}


Svar #5
30. januar 2022 af Hjælptilmatematik03

Tusind tak


Svar #6
30. januar 2022 af Hjælptilmatematik03

Er vi enige om at skalarproduktet i a så er -5?


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. januar 2022 af mathon

I a) er skalarproduktet af a og = -2


Svar #8
30. januar 2022 af Hjælptilmatematik03

Nåårh ja selvølgelig skrev forkert haha. Tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. januar 2022 af ringstedLC

#4

b)

\begin{align*} \vec{\,a} \perp \vec{\,b} \Leftrightarrow \vec{\,a}\cdot \vec{\,b} &= 0 \\ \binom{1}{-2\,t}\cdot \binom{5\,t-1}{3} &= 0 \\ 1\cdot (5\,t-1)+(-2\,{\color{Red} t})\cdot 3 &= 0 \\t &= \;? \end{align*}


Skriv et svar til: Hjælp med opgave om vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.