Matematik

provlemregning 2

04. februar 2022 af Oleelskeriben - Niveau: 8. klasse

Opgave 8

Mads og Thorstein slår med terninger. De slå med to terninger ad gangen - en grøn og en lilla.

a) Hvad er sandsynligheden for at slå summen 2? (Udtrykt som brøk.)

b) Hvad er sandsynligheden for enten at slå summen 4 eller 8? (Udtrykt som brøk.)

Opgave 9

Lars har en knallert. Han kører tit på besøg hos kæresten. Hvis han kører med 30 km/timen i gennemsnit, og det tager ham 16 min at nå frem:

a) Hvad er så afstanden fra Peters hus og hen til hans kæreste?

b) Hvor langt kan han køre på en time og 45 min med den gennemsnitsfart?

Opgave 10

Pernille har 3 skjorter, der kan bruges med 4 forskellige nederdele og med 2 forskellige par sko.

a) Hvor mange forskellige muligheder har Pernille for at klæde sig på, hvis hun skal bruge en skjorte, en nederdel samt et par sko? En dag vælger hun at gå barfodet, men hun tager til gengæld en ankelkæde på.

b) Hvor mange muligheder har Pernille nu? 

Har brug for hjælp til det hele


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2022 af Capion1

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=2037939
Formoder, du benytter flere brugernavne. Er det rigtigt?
Det er ikke OK, slet, slet  i k k e  OK, at oprette samme spørgsmål, opgave 10, igen, som du tidligere har
fået vejledning i at løse. Folk sidder herinde og hjælper frivilligt og får ikke løn for at hjælpe og slet ingen løn for at hjælpe med samme opgave igen. Tænk over det, og sig det videre til kammeratkredsen. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. februar 2022 af Christianfslag

Opg. 8

For at få summen to skal begge terninger slå 1. Sandsynligheden for at slå 1 vil være

\frac{1}{6}, men den vil være \frac{1}{6}\cdot \frac{1}{6} for at slå 1 med begge terninger.

For at få enten summen 4 eller 8 er der 5 mulige kombinationer; 1+3, 2+2, 4+4, 6+2 eller 5+3. I alt er der 21 mulige kombinationer

Dermed vil sandsynligheden være

\frac{5}{21}

Opg. 9

s=t\cdot v


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2022 af PeterValberg

Opg 8: se < LINK >

Opg 9: se < LINK >

Opg 10: se < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. februar 2022 af PeterValberg

#2 Det er ikke korrekt, se < LINK > svar #2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: provlemregning 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.