Kemi

pH (H+) - mathon please hjælp

10. februar 2022 af neeedofhelp - Niveau: Universitet/Videregående

Hej. Jeg er gået i stå med denne opgave... ved ikke hvordan jeg skal finde frem til svaret?

Tusind tak på forhånd!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2022 af mathon

Du har ikke tilføjet hele opgaveteksten.


Svar #2
10. februar 2022 af neeedofhelp

Hov. Her kommer den. Det er to forskellige opgaver. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. februar 2022 af mathon

Benyt:
                    [H3O+] = 10-pH M  i begge opgaver


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. februar 2022 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. februar 2022 af mathon

                         \small \begin{array}{llllll}&& \frac{\left [ H_3O^+ \right ]_{4.4}}{\left [ H_3O^+ \right ]_{7.4}}=\frac{10^{-4.4}}{10^{-7.4}}=10^{-4.4+7.4}=10^3 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. februar 2022 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} \textup{Mavesaft:}\\&& \left [ H_3O^+ \right ]=10^{-2}\;M=0.01\;M\\\\&&CaCO_3\;+\;2\,H_3O^+\;\longrightarrow\;Ca^{2+}\;+\; CO_2\;+\;3\,H_2O\\\\\textup{Antal mol }H_3O^+\textup{:}\\&& n_{H_3O^+}=(0.500\;L)\cdot \left ( 0.01\;\frac{mol}{L} \right )=0.005\;mol\\\\\textup{Reaktionsforhold:}\\&& CaCO_3:H_3O^+=1:2\\ \textup{Antal mol }CaCO_3\textup{:}\\&&n_{CaCO_3}=\frac{1}{2}\cdot n_{H_3O^+}=\frac{1}{2}\cdot \left ( 0.005\;mol \right )=0.0025\;mol \end{array}


Svar #7
14. februar 2022 af neeedofhelp

Tusind tak!!!!! Det hjælper meget på forståelsen!!!!!!


Skriv et svar til: pH (H+) - mathon please hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.