Matematik

Matematik eksponentiel vækst

17. februar 2022 af Sarah2209 - Niveau: B-niveau

Jeg har brug for hjælp til b og c, på forhånd tak!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2022 af ringstedLC

b) Det oplyses, at affaldsproduktionen steg og stiger eksponentielt, det vil sige:

\begin{align*} Model(x) &= b\cdot a^x \end{align*}

For en måneds tid siden fik du hjælp og råd til eksp.-funktioner. Se https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=2035669

og brug lidt af vinterferien til at komme med et bud på svar.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. februar 2022 af ringstedLC


Svar #3
17. februar 2022 af Sarah2209

f(x)=11105•1,01865x ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. februar 2022 af ringstedLC

#3: Test din model:

\begin{align*} f(2004-1994)=f(10)=13.359.000 &= 11105\cdot 1.01865^{10} \end{align*}

Din model bør indeholde et interval for den tid, hvori modellen gælder:

\begin{align*} f(x) &= ... \;,\;0\leq x\leq \;? \end{align*}


Svar #5
17. februar 2022 af Sarah2209

Så jeg skal sætte x til 10?

Brugbart svar (0)

Svar #6
17. februar 2022 af ringstedLC

Ja, det er jo dét, jeg foreslår, hvis du vil teste din model.


Brugbart svar (1)

Svar #7
17. februar 2022 af Anders521

#5

b) Passende variable → y = "affaldsproduktion (målt i tusind ton)"                                                                                                              x = "antal år efter 1994"                                                                                                        Model →                    y = 11.105·1,01865x, x ≥ 0                                                                                              c) Løs ligningen 11.105·1,01865T = 2·11.105 mht. T eller udregn T=log(2)/log(1,01865).


Skriv et svar til: Matematik eksponentiel vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.