Fysik

Tryk opgave

20. februar 2022 af Louise111111 - Niveau: 7. klasse
Kan nogen forklare og løse dette spørgsmål er forvirret?
(Beregn hvor høj en vandsøjle, med grundfladeareal på 1 cm2, luften kan bære, når luften trykker med 10N/cm2.)

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2022 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll} \textup{Tryk:}\\&& \frac{F}{A}=\frac{h\cdot A\cdot \varrho\cdot g}{A}=h\cdot \varrho\cdot g=10\;\frac{N}{cm^2}=10^5\;\frac{N}{m^2}\\\\&& h=\frac{10^5\;\frac{N}{m^2}}{\varrho\cdot g}=\frac{10^5\;\frac{N}{M^2}}{\left (1000\;\frac{kg}{m^3} \right )\cdot \left ( 9.82\;\frac{N}{kg} \right )}=10.2\;m\quad\left ( vand \right ) \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. februar 2022 af SuneChr

Lad vandsøjlen være h cm høj. Rumfanget er da h cm3 og massen h gram = h·10- 3 kg.
Luftens tryk på 10 N skal netop kunne bære vandsøjlen, som har tyngden  h·10- 3·g  N
g er tyngdens acceleration i m/sek2
Løs da ligningen
10 = h·10- 3·g  


Skriv et svar til: Tryk opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.