Kemi

Beregn pH

18. marts 2022 af Mille087 - Niveau: C-niveau

En som kan hjælpe mig jeg sidder nemlig fast 

Beregn pH i 0,08M Ca(OH)2(aq)


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. marts 2022 af janhaa

[OH-] = 0,16 M

pOH = 0,8

pH = 13,2


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. marts 2022 af mathon

                     \small \begin{array}{llllll}&&\left[OH^- \right ]=2\cdot c\left( [Ca(OH)_2]\right )=2\left(0.08\;\mathrm{M} \right )=0.16\;\mathrm{M} \\\\&& pH=14+\log\left(\left[OH^- \right ]/\mathrm{M} \right )=14+\log\left(0.16 \right )=13.2 \end{array}


Skriv et svar til: Beregn pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.