Kemi

Michales Menten - enzymkinetik

17. april 2022 af MajaXm - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, 

Er der en der kan forklare hvordan de her går fra de fire ligninger til to (vedhæftet)? 

Link til side:

https://www.biosym.uzh.ch/modules/models/Michaelis_Menten/michaelis_menten.html 


Svar #1
17. april 2022 af MajaXm

eller som de gør her - vil mene det er det samme:)

Forstår ikke hvad der sker med P? 

samt hvorfor man kan "fjerne" E' ved at sætte E=E0-C?


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. april 2022 af Omar95 (Slettet)

Når man har med sådanne ligninger at gøre, kan man eliminere x0 eller x1. De har valgt at eliminere x0. Det i rødt er blevet elimineret. Læg mærke til mine farvekoder.


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. april 2022 af Omar95 (Slettet)

Glemte at tilføje, at "r" er initial koncentrationen og er lig med x0 + x1. r. "r" er en konstant.


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. april 2022 af Omar95 (Slettet)

E bliver erstatet med E0-C, ikke fjernet, da t = 0. Man antager, at der ikke kan eksistere noget kompleks i starten af reaktionen. Der sker ikke noget med P. Den bruges til noget andet.


Svar #5
17. april 2022 af MajaXm

#2

Når man har med sådanne ligninger at gøre, kan man eliminere x0 eller x1. De har valgt at eliminere x0. Det i rødt er blevet elimineret. Læg mærke til mine farvekoder.

okay, kan godt se hvordan de kommer frem til det.

Men hvorfor kan man bare eliminere x0?

Er det noget man altid kan, eller har det noget at gøre med at mængden af enzym hele tiden er konstant?


Svar #6
17. april 2022 af MajaXm

#4

E bliver erstatet med E0-C, ikke fjernet, da t = 0. Man antager, at der ikke kan eksistere noget kompleks i starten af reaktionen. Der sker ikke noget med P. Den bruges til noget andet.


Men hvorfor kan man udtrykke ligningssystemet uden P? 

Brugbart svar (0)

Svar #7
17. april 2022 af Omar95 (Slettet)

#5
#2

Når man har med sådanne ligninger at gøre, kan man eliminere x0 eller x1. De har valgt at eliminere x0. Det i rødt er blevet elimineret. Læg mærke til mine farvekoder.

okay, kan godt se hvordan de kommer frem til det.

Men hvorfor kan man bare eliminere x0?

Er det noget man altid kan, eller har det noget at gøre med at mængden af enzym hele tiden er konstant?

I kemi er der ting man bare kan, det er ligesom i matematik, når du vil gøre et udtryk mindre.


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. april 2022 af Omar95 (Slettet)

#6
#4

E bliver erstatet med E0-C, ikke fjernet, da t = 0. Man antager, at der ikke kan eksistere noget kompleks i starten af reaktionen. Der sker ikke noget med P. Den bruges til noget andet.


Men hvorfor kan man udtrykke ligningssystemet uden P? 

Som sagt, så bliver P brugt til noget andet, det er bare ikke vist på billedet. P er ændringshastigheden af koncentrationen af produktet.


Skriv et svar til: Michales Menten - enzymkinetik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.