Kemi

Beregn pH

26. april 2022 af LarsLarsyLarsen - Niveau: B-niveau

Betragt følgende 3 vandige opløsninger:Opløsning A: 0,200 M Propansyre, CH3CH2COOH.
Opløsning B: 0,100 M Natriumdihydrogenphosphat, NaH2PO4.Opløsning C: 0,200 M Natriumhydroxid, NaOH.

a) Beregn pH for hver af de tre opløsninger.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textup{propansyre}&\textup{er en \textbf{svag} syre}.\\\\& pH=\frac{1}{2}\cdot \left ( pK_s-\log\left ( c_s \right ) \right )\\\\& pH=\frac{1}{2}\cdot \left ( 4.87-\log\left ( 0.2 \right ) \right )\\\\\\ \textup{dihydrogenphosphation}&\textup{er en \textbf{svag} syre}.\\\\& pH=\frac{1}{2}\cdot \left ( 7.2-\log\left ( 0.1 \right ) \right )\\\\\\ \textup{natriumhydroxid}&\textup{er en \textbf{st\ae rk} base}.\\\\& pH=14+\log(c_b)\\\\&pH=14+\log\left ( 0.2 \right ) \end{array}


Skriv et svar til: Beregn pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.