Fysik

Kraft

18. maj 2022 af rycdi - Niveau: B-niveau

Hej, 

Hvis en bil kører på en vej med konstant hastighed, hvilke kræfter vil den bliv påvirket af?

En tyngdekraft, og en opadrette kraft?

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2022 af peter lind

motorkrafte, gnidningskraft, luftmodstand


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. maj 2022 af ringstedLC

På en vandret vej med konstant hastighed må den resulterende kraft være:

\begin{align*} F_{res}=0 &= F_{t}+F_n+F_{mot.}+F_{frik.}\;,\;\left\{\begin{matrix} &\;\;F_{t} &=& F_n\qquad\qquad\;\;\, & \\ &F_{mot.} &=& F_{frik.}\qquad\quad\;\; & \\ \!&F_{frik.} &=& F_{gnidn.}+F_{luft} \end{matrix}\right. \end{align*}


Skriv et svar til: Kraft

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.