Matematik

Tangent til cirkel

21. maj 2022 af lauhan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej hvordan løser jeg b. Jeg har prøvet mig lidt frem, men ved ikke om det er helt præcist. Derfor ville jeg spørge jer. 

Håber i kan hjælpe mig med opgave b 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2022 af peter lind


Svar #2
21. maj 2022 af lauhan (Slettet)

?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. maj 2022 af peter lind

Du har hældningen for t1, som er den samme for t2. Du kan løse  ligninge y = ax+b sammen med cirkelligningen, hvor du i forvejen kender a


Svar #4
21. maj 2022 af lauhan (Slettet)

okay jeg prøver


Svar #5
21. maj 2022 af lauhan (Slettet)

men så kommer der bare en linje gennem centtrum, som er parallel med t1, men så er det da ikke en tangent??


Svar #6
21. maj 2022 af lauhan (Slettet)

det her bliver resultatet, men hvad skal jeg gøre derefter


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. maj 2022 af peter lind

(8/5, 1/5) er da ikke centrum for cirklen. Du får jo også b direkte, så hvorfor har du fundet berøringspunktet ?


Brugbart svar (1)

Svar #8
21. maj 2022 af SuneChr

t1 har ligningen
- 3x + 2y + 4 = 0
t2 kan findes med hjælp af afstandsformlen:
normalvektoren (- 3 , 2) forbliver den samme, og vi skal da finde konstantleddet z for den nye ligning:
Ved at indsætte P i

\frac{- 3x + 2y + z}{\sqrt{13}}=2\sqrt{13}
løses m.h.t. z
Kald i stedet konstantleddet for c for at blive mere korrekt. z er jo ingen variabel.
 


Brugbart svar (1)

Svar #9
21. maj 2022 af ringstedLC

Vedhæftet fil:_0.png

Svar #10
22. maj 2022 af lauhan (Slettet)

mange tak!


Skriv et svar til: Tangent til cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.