Fysik

Hjælpe

02. juni 2022 af sssaakkk - Niveau: B-niveau

Vi har regnet opgaven, men vi er lidt usikker på resultatet, er der nogen der bekræfte resultaterne. 

a) v=195,83 m/s

b) a= 11278,76 m/s^2   og g-påvirkning= 1149,135

c) Ekin= 2166,740 KJ

d) m= 1,732 tons 

Vedhæftet fil: æl.jpg

Svar #1
03. juni 2022 af sssaakkk

er der nogen der kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. juni 2022 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. juni 2022 af ringstedLC

a) OK.

b) 

\begin{align*} a_c &= \frac{v^2}{r}=\frac{\left (\frac{550\,\cdot \,2\pi\,\cdot\,3.4\,\textup{m}}{60\,\textup{s}} \right )^{\!2}}{3.4\,\textup{m}} =11278.76\,\tfrac{\textup{m}}{\textup{s}^2}=1149.{\color{Red} 72\,g}\;,\;g=9.81\,\tfrac{\textup{m}}{\textup{s}^2} \end{align*}

c)

\begin{align*} E_{kin} &= 0.5\cdot m\cdot v^2 \\ &=0.5\cdot 113\,\textup{kg}\cdot \left (\frac{550\,\cdot \,2\pi\,\cdot\,3.4\,\textup{m}}{60\,\textup{s}} \right )^{\!2} =2166.65\,\textup{{\color{Red} k}J} \end{align*}

d)

\begin{align*} F_{l\o ft}=m\cdot g\Rightarrow m &= \frac{F_{l\o ft}}{g} \\ m &= \frac{17000\,\textup{N}}{9.81\,\frac{\textup{N}}{\textup{kg}}} =1732.93\,\textup{kg}=173{\color{Red} 3}\,\textup{tons} \end{align*}

Husk. Der må ikke regnes videre med afrundede værdier.


Skriv et svar til: Hjælpe

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.