Kemi

Beregning af OH- ud fra pH

04. juni 2022 af Moelf - Niveau: B-niveau

Hej!

Er der nogen der kan hjælpe mig med hvordan jeg beregner OH- når jeg kender pH?

Se vedhæftet fil.

Tusind tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2022 af mathon

                     \small \begin{array}{lllllll} \textup{ved 25}\degree C\textup{:}\\&& pOH=14-pH \end{array}


Svar #2
05. juni 2022 af Moelf

Tak :-) Men er ikke sikker på jeg helt er med. Så når jeg siger: 14 - 11,7 = 2,3

Er [OH-] M så 2,3 M?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. juni 2022 af Taxifar

Koncentration [OH-] er i molær.

Enheden i dit tilfælde er bare pH. Derfor er dit svar 2,3pH


Svar #4
06. juni 2022 af Moelf

Sorry, men jeg forstår det slet ikke så.. Fordi jeg bliver jo netop bedt om at beregne konc af OH-, ud fra en kendt pH værdi. Så hvorfor har jeg nu en pH på 2,3 OG 11,7. Det giver slet ikke lige mening for mig :-(

Brugbart svar (0)

Svar #5
06. juni 2022 af mathon

                     \small \small \small \small \begin{array}{llllr} \textup{ved 25}\degree C\textup{:}\\&& pOH=14-pH \Leftrightarrow 14-11.7&=&2.3\\\\&&\left [ OH^- \right ]=10^{-pOH}\;\mathrm{M}\Leftrightarrow 10^{-2.3}\;\mathrm{M}&=&0.005\;\mathrm{M} \end{array}


Svar #6
06. juni 2022 af Moelf

Tak! Nu er jeg med.


Skriv et svar til: Beregning af OH- ud fra pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.