Fysik

Fordampning af vand over tid

05. juni 2022 af Feww - Niveau: C-niveau

Jeg har nu siddet i lidt tid og kan ikke helt finde ud af hvordan jeg kommer frem til svaret.

Opgaven:
"Ved hjælp af en dyppekoger opvarmer vi vand op til 100 Celsius i en termobeholder.
Vi lader derefter dyppekogeren være tændt, hvorved der fordamper noget vand. Dyppekogeren har en effekt på 350W"
a) Bereng massen af den mængde vand, der fordamper på 120 sekunder.

____________________________________________________________________

Der er en liter vand i termobeholderen
b) Beregn hvor meget energi, dyppekogeren skal tilføre vandet for at fordampe det hele.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2022 af ringstedLC

a) Vand og alle stoffer har en fordampningsvarme. Det er energi, der skal tilføres flydende vand på 100 ºC for at omdanne det til damp (gasform) på 100 ºC:

\begin{align*} P\cdot t= E_{f_{vand}} &= m\cdot L_{f_{vand}}\quad,\, L_{f_{vand}}=2257\,\tfrac{\textup{kJ}}{\textup{kg}} \\ m &= \;?\,\textup{kg} \end{align*}

Indsæt P og t og beregn m.

b) Nu kendes volumet/massen. Indsæt den og beregn E.


Skriv et svar til: Fordampning af vand over tid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.