Matematik

Sammensat funktion og differentialregning

13. juni 2022 af lærke0014 - Niveau: B-niveau

simpelt sagt, hvordan hvordan kan man differentiere en sammensat funktion, hvor den indre funktion er linær?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2022 af SuneChr

Lad
f (x)   og   g (x) = ax + b
være de to funktioner, som skal sammensættes:
f º g (x)  og dermed  (f º g (x))' = f ' (g (x))· g '(x) = f '(ax + b)·a
På x'es plads i f ' funktionen skal der stå (ax + b) og  f ' funktionen ganges med a.


Skriv et svar til: Sammensat funktion og differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.