Fysik

Lastbil bremser kræfter kraft arbejde hjælp

14. juni 2022 af dragonslayerx - Niveau: B-niveau

Hej!
Jeg har rigtig svært ved at løse følgende opgave.
Jeg har formået at løse del A, men har meget svært ved del B og C.
Help


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juni 2022 af mathon

\begin{array}{lllllll}\textbf{c)}\\&& F_{res}=m\cdot g\cdot \sin(11\degree)-120\cdot 10^3\;\mathrm{N}\\&\Downarrow\\&& F_{res}=\left (64\cdot 10^3\;\mathrm{kg} \right )\cdot \left (9.82\;\mathrm{\frac{N}{kg}} \right )\cdot \sin(11\degree)-120\cdot 10^3\;\mathrm{N}\ \end{array}


Svar #2
14. juni 2022 af dragonslayerx

#1

\begin{array}{lllllll}\textbf{c)}\\&& F_{res}=m\cdot g\cdot \sin(11\degree)-120\cdot 10^3\;\mathrm{N}\\&\Downarrow\\&& F_{res}=\left (64\cdot 10^3\;\mathrm{kg} \right )\cdot \left (9.82\;\mathrm{\frac{N}{kg}} \right )\cdot \sin(11\degree)-120\cdot 10^3\;\mathrm{N}\ \end{array}

Så du trækker bare gnidningskraften fra tyngdekraften fordi gnidningskraften modarbejder den?
Er det rigtigt forstået?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. juni 2022 af mathon

korrektion:

\begin{array}{lllllll}\textbf{c)}\\&& F_{res}=-\left (m\cdot \left (g\cdot 10^{-3} \right )\cdot \sin(11\degree)+120\;\mathrm{kN} \right )\\&\Downarrow\\&& F_{res}=-\left (\left (64\cdot 10^3\;\mathrm{kg} \right )\cdot \left (0.00982\;\mathrm{\frac{kN}{kg}} \right )\cdot \sin(11\degree)+120\;\mathrm{kN} \right ) =-239.92\;\mathrm{kN}\end{array}


Svar #4
14. juni 2022 af dragonslayerx

#3

korrektion:

\begin{array}{lllllll}\textbf{c)}\\&& F_{res}=-\left (m\cdot \left (g\cdot 10^{-3} \right )\cdot \sin(11\degree)+120\;\mathrm{kN} \right )\\&\Downarrow\\&& F_{res}=-\left (\left (64\cdot 10^3\;\mathrm{kg} \right )\cdot \left (0.00982\;\mathrm{\frac{kN}{kg}} \right )\cdot \sin(11\degree)+120\;\mathrm{kN} \right ) =-239.92\;\mathrm{kN}\end{array}

Kan du forklare udregningen? Forstår ikke helt hvorfor vi trækker de tal fra hinanden og hvordan, det hænger sammen


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. juni 2022 af mathon

Vi trækker "dem" ikke fra hinanden. Vi adderer "dem" og sætter et minustegn foran for at angive retningen som modsat bevægelsesretningen.


Skriv et svar til: Lastbil bremser kræfter kraft arbejde hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.