Fysik

enhed kC?

23. august 2022 af betibet - Niveau: B-niveau

Hej er lige pt. i gang med en opgave, som lyder således:
En elkedel tilsluttes spændingen 12,0 V (idet kedlen er beregnet til denne spændingsforskel). Denne 12 V elkedel skal også levere energien 130 kJ.

Beregn størrelsen af den ladningsmængde, der skal løbe gennem 12,0 V elkedlen.

Jeg har gjort således: 130 / 12 = 10,8 (hvilket passer)
 

Dog kan jeg se på facit, at enheden for 10,8 er kC. Hvordan kan det blive kC? 
Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2022 af mathon

                           \small \begin{array}{lllllll} E=q\cdot U=q\cdot \left ( 0.012\;\mathrm{\frac{kJ}{C}} \right )=130\;\mathrm{kJ}\\\\ q=\frac{130\;\mathrm{kJ}}{0.012\;\mathrm{\frac{kJ}{C}}}=10833.3\;\mathrm{C}=10.8\;\mathrm{kC} \end{array}


Skriv et svar til: enhed kC?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.