Matematik

Bestemt integral

03. september 2022 af sabrina132 - Niveau: A-niveau

Hej sp

Jeg har brug for lidt hjælp til denne opgave. Jeg kan ikke rigtig komme videre.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2022 af Anders521

#0 Det er nok nemmest at løse med et CAS-værktøj. Svaret er π.


Svar #2
03. september 2022 af sabrina132

#1 

hvordan kan det være? Jeg vil gerne løse det via beregning.


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2022 af Anders521

#2 Beregninger kan du finde her.


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. september 2022 af peter lind

Nej. det er en ulige funktion, så integralet er 0


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. september 2022 af ringstedLC

#4: Nej, der står:

\begin{align*} \int_{-2}^{2}\bigl( x^3\cdot \cos\left ( \tfrac{x}{2} \right )+{\color{Red} \tfrac{1}{2}} \bigr)\,\sqrt{4-x^2}\,\mathrm{d}x \end{align*}

#2: Brug din CAS. Det er over dit niveau at lave den i hånden.


Svar #6
03. september 2022 af sabrina132

det er faktisk enopgave uden hjælpmidler, så tænkte bare, at det var en oplaagt måde at lave den på.


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. september 2022 af SuneChr

Opgaven kan løses  h e l t   u d e n  integralregning.
Gang kvadratroden ind i parentesen hvorved vi får to led,
første led er en ulige funktion, som integreres symmetrisk om (0 , 0) ,
hvorfor værdien af det bestemte integral er 0,
andet led fremstiller en halvcirkel med radius 2 , hvis areal halveres.


Skriv et svar til: Bestemt integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.