Matematik

2 ligninger 2 ubekendte

10. september 2022 af shain - Niveau: 9. klasse
Ligning 1 3x+y=30
Ligning 2 2x+2y=16

Jeg får x= 11 og y= -3

Hvordan bruger jeg lige store koefficient metoden? Har prøvet dog uden held.

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2022 af mathon

                \small \begin{array}{lllllll} \textup{ligning }1&3x+y=30\\ \textup{ligning }2&2x+2y=16& \textup{ligning }2\textup{ multipliceres med }\frac{1}{2}\\\\ \textup{ligning }1&3x+y=30\\ \textup{ligning }3&x+y=8&\textup{ligning }3\textup{ subtraheres ligning }1\\\\&\\& 2x=22\\&x=11&\textup{som substitueres i ligning }1\\\\& 3\cdot 11+y=30\\&y=-3 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. september 2022 af ringstedLC

Her er det nok nemmest at skabe lige store koefficienter ved y:

\begin{align*} \textup{I}:3x+y &= 30\\\textup{II}:2x+2y=16 \Rightarrow x+y &=8\\ 2x+0y &= 22\Rightarrow x=11 \end{align*}


Svar #3
10. september 2022 af shain

Mange tak

Skriv et svar til: 2 ligninger 2 ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.