Fysik

Fjeder - Newtons love

13. september 2022 af sabrina132 - Niveau: A-niveau

Hej 

Er der nogle, der kan hjælpe mig med disse opgaver?

Vedhæftet fil: Fjeder.jpeg

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2022 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2022 af peter lind

a) Brug at Epot = ½kx2

b) Brug energibevarelse


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2022 af mathon


Svar #4
13. september 2022 af sabrina132

#2 

er du sikker på, at det er den formel jeg skal bruge? Skal jeg ikke bruge Epot= m * h * g?

Hvilken formel skal jeg bruge i opgave b. Vil du ikke forklare isedet for bare at skrive det kort op? tak på forhånd.


Svar #5
14. september 2022 af sabrina132

Jeg har løst dem sådan her, men jeg er sikker på, at det ikke er rigtigt.


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. september 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{b.}\\&& \left (\frac{1}{2}\cdot k\cdot x^2 \right )_1+\left (\frac{1}{2}\cdot m\cdot v^2 \right )_1=\left (\frac{1}{2}\cdot k\cdot x^2 \right )_2+\left (\frac{1}{2}\cdot m\cdot v^2 \right )_2\\\\&& \left (\frac{1}{2}\cdot k\cdot x^2 \right )_1+\left (\frac{1}{2}\cdot m\cdot 0^2 \right )_1=\left (\frac{1}{2}\cdot k\cdot 0^2 \right )_2+\left (\frac{1}{2}\cdot m\cdot v^2 \right )_2\\\\\\&& \frac{1}{2}\cdot k\cdot x^2 =\frac{1}{2}\cdot m\cdot v^2 \\\\&& v=\sqrt{\frac{k}{m}}\cdot x\\\\&&v=\sqrt{\frac{15.0\;\mathrm{\frac{N}{m}}}{0.145\;\mathrm{kg}}} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. september 2022 af mathon

færdiggørelse:

       \small \small \begin{array}{llllll} v=\sqrt{\frac{15.0\;\mathrm{\frac{N}{m}}}{0.145\;\mathrm{kg}}}\cdot \left ( 0.035\;\mathrm{m} \right ) \end{array}


Skriv et svar til: Fjeder - Newtons love

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.