Matematik

funktioner

01. oktober 2022 af Ndldjdksjd (Slettet) - Niveau: B-niveau

en som der vil hjælpe med den her?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2022 af MentorMath

Hej, 

Graf C angiver et trejdegradspolynomium. Den afledede funktion til et trejdegradspolynomium er et andengradspolynomium, da man afleder 3. gradsleddet ved at gange eksponenten ned foran, og trække en fra den oprindelige eksponent. 

Da f ' er en funktion, der angiver hældningen på tangenten til et hvert punkt på grafen for f, så ved vi, at grafen for f har vandrette tangenter for f '(x) = 0. Dvs., at f har vandrette tangenter i de punkter, hvor den afledede funktion skærer x-aksen. På vores figur opfylder både graf A og B det. 

Vi kigger nu på hældningsforløbet/monotoniforholdende for grafen for f. Her kan vi se, at grafen er voksende, aftagende og voksende. Altså er fortegnet for f ' positiv, negativ og postitiv. Dette passer på graf A, mens det ikke passer på graf B.

Altså har vi redegjort for, at f(x) er angivet ved graf C, f '(x) er angivet ved graf A og g(x) er angivet ved graf B.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2022 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2022 af ringstedLC

\begin{align*} A=B=0 &\Rightarrow x=\left\{\begin{matrix}x_1\\x_2\end{matrix}\right. \\ \left.\begin{matrix} x<x_1:&\left.\begin{matrix}C'>0 \\A>0 \\B<0\end{matrix}\right\} \\\\ x_1<x<x_2:&\left.\begin{matrix}C'<0 \\A<0 \\B>0\end{matrix}\right\} \\\\ x>x_2:&\left.\begin{matrix}C'>0 \\A>0 \\B<0\end{matrix}\right\} \end{matrix}\right\} & \Rightarrow C=f(x)\;,\;A=f'(x)\,,\;B=g(x)\end{align*}


Skriv et svar til: funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.