Matematik

Sammensat funktion

03. november 2022 af nikita0876 - Niveau: B-niveau

Hej jeg har brug for hjælp, med at regne med en funktion

opgave 1 

to funktioner f og g er bestemt ved

f(x)= \sqrt{x}

g(x)=2x+1

en sammensat funktion h(x)=f(g(x)) er givet ved:

h(x)=e^{2x+1}

a) Bestem en forskrift for en funktioner f og g, h kan være sammensat af


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2022 af Moderatoren

Prøv at beskrive, hvad du er i tvivl om – det viser hjælperne, at du har tænkt over opgaven. Så kan de også langt lettere komme med hints til dig.


Svar #2
03. november 2022 af nikita0876

Jeg har skrevet:

I opgaven bliver der opgivet at vi skal finde en sammensat funktion der er lig med e^(2x+1) Da vi ved at g(x) bliver x værdien i f(x) kan vi altså bare opgive g(x) som det der er opløftet i h(x) g(x)=2x+1 Nu skal e altså bare opløftes i resultatet af g(x) f(x)=e^x Hvilket svarer til at sige f(x)=e^(x) Her er g(x)= 2x+1 altså giver dette det samme som h(x)

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2022 af SuneChr

# 0
Det er ikke korrekt, som der står i # 0, at
h = f º g
f º g(x) = √ (2x + 1)        for alle x ≥ - 1/2
h(x) er sammensat af  k(x) = ex  og  g(x) , altså
h(x) = k º g(x)                 for alle x


Svar #4
04. november 2022 af nikita0876

hvad mener du med k?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. november 2022 af ringstedLC

#4: "k" er navnet på funktionen ex.

#0: Du har måske afskrevet opgaven forkert el. også er der tale om to opgaver.


Svar #6
08. november 2022 af nikita0876

Til #0 Kan sende et billedet af opgaven, men vidste ikke om jeg skulle tage det andet fra opgave 6 med til opgave 7


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. november 2022 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. november 2022 af ringstedLC

#6

Til #0 Kan sende et billedet af opgaven, men vidste ikke om jeg skulle tage det andet fra opgave 6 med til opgave 7

Dét må/skal du aldrig gøre. En opgave skal kunne stå alene.

Men den kan sagtens have del- el. underspørgsmål.


Svar #9
09. november 2022 af nikita0876

har lavet opgave 6, da man bare skal sætte 4 ind på x.

Men jeg forstår ikke opgave 7


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. november 2022 af ringstedLC

Husk opg. 6 b)

#2

Jeg har skrevet:

I opgaven bliver der opgivet at vi skal finde en sammensat funktion der er lig med e^(2x+1) Da vi ved at g(x) bliver x værdien i f(x) kan vi altså bare opgive g(x) som det der er opløftet i h(x) g(x)=2x+1 Nu skal e altså bare opløftes i resultatet af g(x) f(x)=e^x Hvilket svarer til at sige f(x)=e^(x) Her er g(x)= 2x+1 altså giver dette det samme som h(x)

Ovst. virker da ellers til at du fint har forstået opg. 7.

Brug én af notationerne:

\begin{align*} h(x) &= f\bigl(g(x)\bigr) \\ h(x) &= f\circ g(x) \end{align*}


Skriv et svar til: Sammensat funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.