Matematik

Quick spørgsmål

10. november 2022 af boosterx7 - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har en hurtig spørgsmål: hvordan løser man ligningen for x>0, (x^2-9)*ln(x)=0


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2022 af jl9

Hver af de 2 faktorer på venstresiden kan være lig 0 for at ligningen går op. Så man kan dele det op i 2 (nemmere) ligninger.


Svar #2
10. november 2022 af boosterx7

Forstår ikke rigtig det du siger, kan du vise mig det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2022 af jl9

Man kan dele det op i de her 2 ligninger og løse dem hver for sig:

x^2-9=0 

og

ln(x)=0

Husk kriteriet om at x>0


Svar #4
11. november 2022 af boosterx7

Skal det så være x=-3    ∨    x=3 ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. november 2022 af oppenede

Prøv selv efter om x=-3 og x=3 får  x>0, (x^2-9)*ln(x)=0  til at passe


Skriv et svar til: Quick spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.