Matematik

Diskret Matematik Probability

13. november 2022 af Kvilos - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg har fået stillet denne opgave (vedhæftet billede). Håber nogle kan hjælpe :)

Vedhæftet fil: 1.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2022 af Soeffi

#0. Indsætter billede.


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. november 2022 af SådanDa

Hver puzzle kan være enten Faulty, eller Not faulty, lad os kalde de to udfald for F og NF, ligeledes kan de blive discarded, eller not discarded, så dem kalder vi D og ND.

Vi får at vide at 2% er faulty, dvs. P(F)=0,02. Vi får også at vide at 90% af de faulty puzzles, bliver opdaget i kvaltitetskontrollen og altså discarded. Det vil sige at P(D|F)=0,9. Ligeledes er P(D|NF)=0,05.

1)

Hvad er P(F|D)?

Brug bayes formel: P(F|D)=P(D|F)P(F)/P(D).

Det er kun P(D) vi ikke kender her, den kan dog bestemmes ved at bruge "law of total probability":

P(D)=P(D|F)P(F)+P(D|NF)P(NF)=0,9·0,02+0,05·0,98=0,067.

Så P(F|D)=0,9·0,02/0,067≈0,2687

2)

hvad er P(NF|D):

Det er komplimentærhændelsen til 1, altså P(NF|D)=1-P(F|D)≈1-0,2687=0,7313.

3) Hvad er P(F|ND) og 4) havd er P(NF|ND) kan løses med samme tilgang.


Svar #3
14. november 2022 af Kvilos

#2

Hver puzzle kan være enten Faulty, eller Not faulty, lad os kalde de to udfald for F og NF, ligeledes kan de blive discarded, eller not discarded, så dem kalder vi D og ND.

Vi får at vide at 2% er faulty, dvs. P(F)=0,02. Vi får også at vide at 90% af de faulty puzzles, bliver opdaget i kvaltitetskontrollen og altså discarded. Det vil sige at P(D|F)=0,9. Ligeledes er P(D|NF)=0,05.

1)

Hvad er P(F|D)?

Brug bayes formel: P(F|D)=P(D|F)P(F)/P(D).

Det er kun P(D) vi ikke kender her, den kan dog bestemmes ved at bruge "law of total probability":

P(D)=P(D|F)P(F)+P(D|NF)P(NF)=0,9·0,02+0,05·0,98=0,067.

Så P(F|D)=0,9·0,02/0,067≈0,2687

2)

hvad er P(NF|D):

Det er komplimentærhændelsen til 1, altså P(NF|D)=1-P(F|D)≈1-0,2687=0,7313.

3) Hvad er P(F|ND) og 4) havd er P(NF|ND) kan løses med samme tilgang.

Er det her forstået korrekt? Så i opgave 3 skal man bruge Bayes formel igen, hvor man får P(F|ND)=(P(ND|F)P(F))/P(ND).
Og så er P(ND|F) og P(ND) ukendte?


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. november 2022 af SådanDa

#3 korrekt, men P(ND|F) er komplimentærhændelsen til P(D|F), så P(ND|F)=1-P(D|F), og ligeledes er P(ND)=1-P(D)


Brugbart svar (1)

Svar #5
14. november 2022 af Soeffi

#0. a) Lad os sige, at du udtager 100.000 varer. De 98.000 vil være gode og de 2000 vil være dålige. Antallet der forkastes er 98.000·0,05 + 2000·0,90 = 4900 + 1800 = 6700. Af disse er 1800 dårlige, dvs. andelen af dårlige varer blandt de forkastede er 1800/6700 = 0,27. Se evt. tegningen.

Vedhæftet fil:udtagning.png

Skriv et svar til: Diskret Matematik Probability

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.