Matematik

Brug for hjælp om vektorfunktioner

14. november 2022 af isabella413 - Niveau: A-niveau

Hej, jeg skal bestemme \overrightarrow{s}(-1) og en ligning for tangenten til banekurven for \overrightarrow{s} i punktet P_0 svarende til parameterværdien t_0=-1

her er vektorfunktionen:

\overrightarrow{s}(t)=\frac{t^2-9}{t+6}

Tak på forhånd:)


Svar #1
14. november 2022 af isabella413

Det er uden hjæloemidler btw


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. november 2022 af Moderatoren

Beskriv dine problemer.


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. november 2022 af oppenede


Svar #4
14. november 2022 af isabella413

Har prøvet at løse den første opgave og fik resultatet \binom{-8}{11}. Jeg ved ikke om den er den rigtige svar, og jeg ved ikke hvad jeg skal gøre for at bestemme en ligning for tangenten til banekurven.


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. november 2022 af PeterValberg

Måske du kan finde lidt hjælp her < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
14. november 2022 af isabella413

??


Brugbart svar (1)

Svar #7
14. november 2022 af mathon

\begin{array}{lllllll} \overrightarrow{s}(t)=\begin{pmatrix} t^2-9\\t+6 \end{pmatrix}\\\\ \overrightarrow{s}(-1)=\begin{pmatrix} (-1)^2-9\\-1+6 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} -8\\ 5 \end{pmatrix} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #8
14. november 2022 af ringstedLC

Vedhæftet fil:_0.png

Brugbart svar (1)

Svar #9
14. november 2022 af ringstedLC

#4:

\begin{align*} \vec{\,s}(-1)=P_0=\binom{-8}{5} &= \binom{x_0}{y_0} \\ \textup{Tangent}_{P_0}: a\cdot (x-x_0)+b\cdot (y-y_0) &= 0 \\ \binom{a}{b} &= \widehat{\vec{\,s}\,'(-1)} \end{align*}


Svar #10
15. november 2022 af isabella413

Tak alle sammen, i var meget hjælpsomme :)


Skriv et svar til: Brug for hjælp om vektorfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.